play

Ukkoskausi lähtenyt käyntiin vaisusti – viime päivinä on kuitenkin paukkunut

Lähes puolet ukkoskauden salamoista havaitaan tyypillisesti heinäkuussa, mutta vaihtelu vuosien välillä on suurta.  LEHTIKUVA / HARRI KIISKINEN

Lähes puolet ukkoskauden salamoista havaitaan tyypillisesti heinäkuussa, mutta vaihtelu vuosien välillä on suurta. LEHTIKUVA / HARRI KIISKINEN

STT-Lehtikuva

Ukkoskausi on lähtenyt käyntiin tänä vuonna hitaasti, toteaa Ilmatieteen laitos. Suomen ukkoskausi ulottuu toukokuusta syyskuuhun.

–  Heikkoja ja kohtalaisia ukkosia esiintyi toukokuussa ripotellen, mutta melko tasaisesti ympäri Suomea, sanoo tutkija Terhi Laurila tiedotteessa.

Toukokuussa maasalamoita havaittiin Suomessa reilut 1 400, mikä on selvästi vähemmän kuin vuosien 1960–2021 toukokuun keskiarvo, 8 000 maasalamaa.

Viime päivät ovat kuitenkin olleet tähän asti vaisun ukkoskesän salamarikkaimpia. Sunnuntaina havaittiin 700 maasalamaa, maanantaina noin 1  500 maasalamaa, ja riitti salamointia tiistaillekin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lähes puolet ukkoskauden salamoista havaitaan tyypillisesti heinäkuussa, mutta vaihtelu vuosien välillä on suurta. Viime vuonna runsain salamointi osui kesäkuuhun.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi