play

Pirkanmaalla ja Uudellamaalla valmistellaan päätöksiä koronasulkujen jatkamisesta, Lapissa ja Itä-Suomessa harkitaan kiristyksiä

Esimerkiksi kuntosalit ovat Uudellamaalla kiinni. Arkistokuva. LEHTIKUVA / Markku Ulander

Esimerkiksi kuntosalit ovat Uudellamaalla kiinni. Arkistokuva. LEHTIKUVA / Markku Ulander

STT-Lehtikuva

Yleisö- ja asiakastilat ovat pysymässä Helsingissä ja Uudellamaalla kiinni vielä toiset kaksi viikkoa. Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) kertoo, että se aikoo jatkaa tilojen sulkupäätöstä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella tammikuun 24. päivään asti.

Avi arvioi, että se julkaisee sulkupäätöksen tämän viikon perjantaina ja päätös olisi voimassa 11. tammikuuta alkaen. Päätöksen tarkka sisältö varmistuu valmistelun aikana, ja siitä tiedotetaan tarkemmin päätöksen julkaisun yhteydessä.

Nykyinen sulku koskee esimerkiksi ryhmäliikuntaan ja kontaktilajien harrastamiseen käytettäviä tiloja, kuntosaleja, sisäleikkipuistoja, kylpylöitä, uimahalleja, tanssipaikkoja ja kauppakeskusten yleisiä tiloja.

Myös yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltoa sisätiloissa aiotaan jatkaa. Jatkopäätöstä tammikuun loppuun saakka ollaan valmistelemassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Syynä tilojen pitämiselle kiinni on avin mukaan heikko koronaviruksen epidemiatilanne Husin alueella. Tilanne uhkaa terveydenhuollon kantokykyä, minkä vuoksi rajoituksia ei voida toistaiseksi lieventää, avin tiedotteessa todetaan.

Helsingissä valmistellaan varasairaalaa

Helsingin kaupunki kertoi tänään, että pääkaupungin koronavirustilanne on huonontunut voimakkaasti. Koronatartuntojen määrä kasvaa Helsingissä edelleen erittäin nopeasti.

Koronatilanteen takia Helsingin kaupunki nostaa valmiuttaan tehostettuun valmiuteen. Valmiutta nostamalla kaupunki ohjaa koronakriisin hoidossa tarvittavia resursseja tarpeen mukaan sosiaali- ja terveystoimialan käyttöön. Tällä hetkellä koronakriisi kuormittaa kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon toimintakykyä niin merkittävästi, että nykyiset sosiaali- ja terveydenhuollon voimavarat eivät yksin riitä turvaamaan tarvittavia toimintoja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sosiaali- ja terveystoimiala on päättänyt aloittaa Herttoniemen varasairaalan käyttöönoton valmistelun välittömästi.

Pirkanmaalla jatketaan tilojen sulkua ja kokoontumisrajoituksia

Länsi- ja Sisä-Suomen avi valmistelee Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kuntien alueelle päätöstä, joka jatkaa tilojen sulkua ja kokoontumisrajoituksia 21. tammikuuta saakka. Päätös annetaan perjantaina.

Päätöksellä kielletään edelleen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa, mutta ei enää ulkotilassa. Tilojen sulkua koskeva määräys kohdentuu tiloihin aiempaa rajatummin. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lapissa ja Itä-Suomessa harkitaan kiristyksiä

Lapin avi harkitsee koronarajoitusten tiukentamista Lapin maakunnan alueella. Nykyiset kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 22. tammikuuta saakka. Tällä hetkellä on kielletty yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa.

Harkinnassa on kokoontumisrajoitusten tiukentaminen vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi. Tällä hetkellä tilojen sulkeminen ei ole harkittavana.

Myös Itä-Suomen avi arvioi voimassa olevien rajoitusten jatkamista. Tällä hetkellä avin toimialueen kuntien alueella on suljettu sellaiset tilat, joita käytetään joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen, kuorolaulutoimintaan sekä huvi- tai virkistystoimintaan tanssipaikoissa. Määräys on voimassa 13. tammikuuta saakka.

Yli 50 ihmisen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty tammikuun 20. päivään saakka. Näissä tilaisuuksissa kaikilla osallistujilla tulee olla oma istumapaikka.

Mahdolliset jatkopäätökset annetaan viimeistään 12. tammikuuta, ja niiden pohjana käytetään alueen sairaanhoitopiireiltä pyydettyjä lausuntoja rajoitustoimenpiteistä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi