play

Uusien henkilöautojen rekisteröinti ja vanhojen kauppa väheni selvästi viime vuodesta

Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

STT

Heinäkuussa rekisteröitiin neljännes vähemmän uusia henkilöautoja kuin vuosi sitten, kertoo Autoalan tiedotuskeskus. Myös käytettyjen henkilöautojen kauppa väheni kuudenneksen.

Tiedotuskeskuksen mukaan uusien autojen kysyntä on jatkunut melko vilkkaana, mutta niiden saatavuudessa on viiveitä komponenttipulasta ja tuotantokatkoksista johtuen. Tämän vuoksi uusien henkilö- ja pakettiautojen tilauskanta jatkoi kasvuaan.

Toisaalta myös uusien paketti- ja kuorma-autojen ensirekisteröinnit olivat alamäessä. Kumpikin väheni heinäkuussa vuodentakaisesta noin kuudenneksella.

Heinäkuun uusista henkilöautoista täyssähköautoja oli vajaat 16 prosenttia ja ladattavia hybridejä runsaat 20 prosenttia.

Sähköajoneuvojen osuus on ollut kuluvan vuoden aikana keskimääräistä korkeampi työsuhdeautoissa. Heinäkuun loppuun mennessä ensirekisteröidyistä työsuhdeautoista noin 17 prosenttia on ollut täyssähköautoja ja noin 30 prosenttia ladattavia hybridejä.

– Näin lähes puolet tänä vuonna ensirekisteröidyistä työsuhdeautoista on ollut ladattavia, Autoalan keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissa sanoo tiedotteessa.

Yritykset hankkivat myös dieselautoja suhteessa enemmän kuin kotitaloudet, kun taas kotitalouksien hankkimien autojen osuus on suurin bensiiniautoissa ja ei-ladattavissa hybrideissä.

Toistaiseksi tänä vuonna uusista autoista on rekisteröity yritysten käyttöön hieman yli 40 prosenttia, missä on pientä kasvua viime vuodesta.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi