play

Uutissuomalainen: Kansalaisaloitteita ruuhkaksi asti, 17 aloitetta odottaa vuoroaan eduskunnassa

Tällä vaalikaudella eduskuntaan on edennyt jo 30 kansalaisaloitetta. Kuvassa luovutetaan Kouluväkivalta kirjattava rikoslakiin -kansalaisaloitetta eduskunnalle syyskuussa.  LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Tällä vaalikaudella eduskuntaan on edennyt jo 30 kansalaisaloitetta. Kuvassa luovutetaan Kouluväkivalta kirjattava rikoslakiin -kansalaisaloitetta eduskunnalle syyskuussa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

STT-Lehtikuva

Uutissuomalaisen mukaan kansalaisaloitteiden määrä on lisääntynyt. Tällä hetkellä 17 kansalaisaloitetta odottaa käsittelyä eduskunnassa. Uutissuomalaisen haastatteleman eduskunnan lainsäädäntöjohtajan Tuula Kuloveden mukaan aloitteet ovat jääneet korona-aikana käsittelemättä kiireellisempien asioiden vuoksi.

Kulovesi kertoo Uutissuomalaiselle, ettei vielä ole selvillä, kuinka moni kansalaisaloite ehditään käsitellä vaalikauden loppuun mennessä. Jos aloitetta ei ehditä käsitellä vaalikauden loppuun mennessä, se raukeaa. Hallitusohjelman mukaan hallitus haluaisi tähän muutosta.

Tällä vaalikaudella eduskuntaan on edennyt jo 30 kansalaisaloitetta. Lisäksi neljä on kerännyt tarvittavan määrän kannattajia, muttei ole vielä edennyt eduskuntaan.

Viime vaalikaudella eduskunta vastaanotti yhteensä 19 aloitetta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kansalaisaloite tarvitsee 50  000 kannatusilmoitusta puolen vuoden aikana edetäkseen eduskuntaan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi