play

Uutissuomalainen: Tartuntatautipäivärahaa koronan vuoksi myönnetty tänä vuonna ennätysmäärälle suomalaisia

Tartuntatautipäivärahaa oli saanut kesäkuun loppuun mennessä noin 226 474 suomalaista. Tämä on lähes kaksi kertaa niin paljon kuin viime vuonna yhteensä.  LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Tartuntatautipäivärahaa oli saanut kesäkuun loppuun mennessä noin 226 474 suomalaista. Tämä on lähes kaksi kertaa niin paljon kuin viime vuonna yhteensä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

STT-Lehtikuva

Tartuntatautipäivärahaa koronan vuoksi on myönnetty tänä vuonna ennätysmäärälle suomalaisia, kertoo Uutissuomalainen.

Päivärahaa oli saanut kesäkuun loppuun mennessä noin 226  474 ihmistä. Tämä on lähes kaksi kertaa niin paljon kuin viime vuonna yhteensä, selviää Kelan Uutissuomalaiselle toimittamista tilastoista. Viime vuonna tartuntatautipäivärahaa sai vajaat 127  000 ja vuonna 2020 noin 27  000 suomalaista.

Kelan Keskisen vakuutuspiirin johtaja Liisa Ojala arvioi Uutissuomalaiselle, että syynä kasvuun on koronatapausten suuri määrä.

Lisäksi lakiuudistus helpotti tartuntapäivärahan saamista. Eduskunta hyväksyi helmikuussa sairausvakuutuslain väliaikaisen muutoksen, jonka myötä koronan leviämisriskin vuoksi pois töistä jäävät saivat oikeuden tartuntatautipäivärahaan ilman vastaavan tartuntatautilääkärin eristämismääräystä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi