play

Kainuun Vartiuksen rajanylityspaikalle saapunut tänään 18 turvapaikanhakijaa – Kaakkois-Suomen raja-asemille seitsemän

Arkistokuva Vartiuksen rajanylityspaikan passintarkastuspisteeltä Kainuusta.

Arkistokuva Vartiuksen rajanylityspaikan passintarkastuspisteeltä Kainuusta. Kuva: Kimmo Rauatmaa / Lehtikuva

STT

Kainuussa Kuhmon Vartiuksen rajanylityspaikalle on saapunut tänään yhteensä 18 turvapaikanhakijaa, kerrotaan Kainuun rajavartiostosta.

–  Vartiukseen tuli noin kymmenen hengen ryhmä oikeastaan välittömästi sen jälkeen, kun valtioneuvoston päätös julkaistiin, kertoi Kainuun rajavartioston apulaiskomentaja Tomi Tirkkonen STT:lle aiemmin iltapäivällä.

Toinen kahdeksan hengen ryhmä saapui rajanylityspaikalle Tirkkosen mukaan noin pari tuntia myöhemmin. Molemmat ryhmät liikkuivat apulaiskomentajan mukaan polkupyörillä.

–  Kuusamon rajanylityspaikka on ollut rauhallinen. Siellä ei ole ollut havaintoja turvapaikanhakijoista, Tirkkonen sanoi viiden jälkeen iltapäivällä.

Hallitus kertoi iltapäivällä tehneensä päätöksen, että Suomi sulkee perjantain ja lauantain välisenä yönä Vaalimaan, Nuijamaan ja Imatran rajanylityspaikat Kaakkois-Suomen rajavartioston alueella sekä Niiralan rajanylityspaikan Pohjois-Karjalan rajavartioston alueella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaakkois-Suomen raja-asemille on saapunut viime päivinä tavanomaista enemmän turvapaikanhakijoita. Tänään turvapaikanhakijoita oli kello 18:aan mennessä kuitenkin tullut vain seitsemän, kertoi Kaakkois-Suomen raja viestipalvelu X:ssä (entinen Twitter).

Niiralan rajanylityspaikalle ei viime päivinä ole tullut turvapaikanhakijoita, kertoi Pohjois-Karjalan rajavartioston apulaiskomentaja Samuli Murtonen STT:lle iltapäivällä. Niiralaan saapuvat turvapaikanhakijat ovat Murtosen mukaan olleet yksittäistapauksia. Tänä vuonna heitä on ollut kaksi.

Lapin rajavartiostosta kerrottiin niin ikään STT:lle aiemmin iltapäivällä, että rajanylityspaikoilla Sallassa ja Raja-Joosepissa on ollut hiljaista eikä tilanne rajalla ole muuttunut.

Vartiukseen saapuneista turvapaikanhakijoista kertoi aiemmin Yle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

STT kysyi sisäministeri Mari Rantaselta (ps.) eduskunnassa, missä vaiheessa ylittyy sellainen raja, että hallituksen on tehtävä uusia toimenpiteitä.

–  Selvä on, että hallituksen tahtotila on se, että tämä ilmiö saadaan loppumaan. Jos se edellyttää lisätoimia, niitä tehdään, Rantanen sanoo.

Mahdollisten lisätoimien sisältöön Rantanen ei vielä halua ottaa kantaa. Hän kertoo hallituksen olevan tilanteen tasalla ja valmiina uusien päätösten tekemiseen, jos tarve tulee.

–  Tässä on juuri tehty tämä edellinen päätös. Seuraavat tulevat sitä mukaa kun tarve vaatii ja viranomaiset tähän johtopäätökseen tulevat, että lisätoimia tarvitaan. Sitten niitä tehdään. – – Ilmiö on saatava loppumaan ja se ihmisvirta pois, hän kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) sanoo, että Suomi tulee sulkemaan koko itärajan liikenteeltä, jos tarve vaatii. Hän ei ota kantaa siihen, kuinka todennäköiseltä se tällä hetkellä näyttää, mutta päätöksiä tehdään tarvittaessa reaaliaikaisesti ja nopeasti.

–  Se (koko rajan sulkeminen) riippuu siitä, miten siirtolaisliikkeet ja Venäjän puolelta tulevat operaatiot etenevät, Häkkänen sanoo STT:lle eduskunnassa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi