play

Perustuslakivaliokunnan lausunto lakkolaeista valmistunee perjantaina

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Heikki Vestman (kok.) kuvaili käytyjä keskusteluja hyvin perusteellisiksi.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Heikki Vestman (kok.) kuvaili käytyjä keskusteluja hyvin perusteellisiksi. Kuva: Eeva-Maria Brotherus

STT

Perustuslakivaliokunta kokoontui pääsiäismaanantaina puimaan lakkolakeja eli poliittisten lakkojen rajoittamista koskevaa lakiesitystä.

Valiokunnan puheenjohtaja Heikki Vestman (kok.) kertoi STT:lle reilut kolme tuntia kestäneen kokouksen jälkeen, että valiokunta kävi kokouksessa "hyvin perusteellisen valmistavan keskustelun". Maanantain kokouksessa valiokunta päätti asiantuntijakuulemiset.

–  Meillä on ollut kaksi pitkää asiantuntijakuulemista tässä pohjalla ja olemme kuulleet johtavat valtiosääntöoikeuden asiantuntijat sekä kolme työrauhaan perehtynyttä työoikeuden asiantuntijaa. Näiden kuulemisten pohjalta käytiin valmistava keskustelu, ja se saatiin myöskin päätökseen, Vestman sanoi hieman ennen iltayhdeksää.

Vestman ei pääsiäismaanantain kokouksen jälkeen halunnut avata sitä, minkälaista keskustelua valiokunnan kokouksessa käytiin. Myöskään valiokunnan jäsen Johanna Ojala-Niemelä (sd.) ei kommentoinut keskustelun sisältöä STT:lle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Valiokunnan lausunto valmistuu loppuviikolla valmistavan keskustelun pohjalta ja uskon, että valiokunnan linja sieltä löytyy, Vestman sanoi.

Lakkolakien käsittely jatkuu torstaiaamuna kello kahdeksan. Silloin valiokunta alkaa Vestmanin mukaan käsitellä maanantaina käydyn valmistavan keskustelun perusteella aikaansaatua lausuntoluonnosta.

Vestmanin mukaan tavoitteena on, että valiokunnan lausunto olisi valmis viimeistään perjantaina.

Opposition mielestä oli poikkeuksellista, että valiokuntia kutsuttiin koolle pääsiäisenä. STT:n tietojen mukaan opposition piirissä epäiltiin, että lakkolakeja kiirehdittäisiin tarkoituksella, jotta ne saataisiin nopeammin voimaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vestman perusteli kokousaikataulua viime viikolla STT:lle sillä, että valiokunnan työtilanne on hyvin vaikea ja hallituksen esityksiä on jonossa useita.

Lait muun muassa rajoittaisivat poliittisten lakkojen kestoa ja korottaisivat laittomista lakoista maksettavia hyvityssakkoja huomattavasti.

Hallitus esittää, että poliittiset työnseisaukset saisivat kestää enintään 24 tuntia ja muut poliittiset työtaistelutoimet enintään kaksi viikkoa.

Palkansaajien ammattiliittojen keskusjärjestöt SAK, STTK ja Akava ovat kritisoineet työrauhalainsäädännön muutoksia voimakkaasti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi