play

Valiokuntien sote- ja VTV-mietinnöt valmistumassa ensi viikolla – Sekä VTV:n taloudenhoidon että sote-uudistuksen eduskuntakäsittely voitaisiin näin ollen saada valmiiksi ennen eduskunnan kesätaukoa

Tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja Alanko-Kahiluoto arvioi STT:lle, että valiokunnan mietintö VTV:n taloudenhoidosta saattaisi valmistua ensi tiistaina. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja Alanko-Kahiluoto arvioi STT:lle, että valiokunnan mietintö VTV:n taloudenhoidosta saattaisi valmistua ensi tiistaina. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

STT-Lehtikuva

Eduskunnassa on luvassa vauhdikas ensi viikko, kun kaksi suurta huomiota herättänyttä mietintöä on valmistumassa valiokunnistaan.

Tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.) arvioi tiistaina STT:lle, että valiokunnan mietintö Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) taloudenhoidosta saattaisi valmistua ensi tiistaina.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Markus Lohi (kesk.) puolestaan piti mahdollisena, että valiokunnan mietintö hallituksen sote-uudistuksesta voisi valmistua ensi viikon lopulla.

Näin ollen sekä VTV:n taloudenhoidon että sote-uudistuksen eduskuntakäsittely voitaisiin saada valmiiksi ennen eduskunnan kesätaukoa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

"Valiokunnalla on nyt selvät sävelet"

Eduskunnan perustuslakivaliokunta antoi viime viikolla tarkastusvaliokunnalle lausunnon siitä, miten VTV:n hyllytetyn pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin mahdollinen irtisanominen tulisi laittaa vireille. Valiokunta ei ottanut lausunnossaan asiaan kantaa. Valiokunnan kuulemat kolme perustuslakiasiantuntijaa olivat keskenään erimielisiä siitä, kenellä on toimivalta asiassa.

Eduskunnassa on ollut epäselvyyttä siitä, kuuluuko toimivalta VTV:n pääjohtajan irtisanomisen vireillepanossa tarkastusvaliokunnalle, kansliatoimikunnalle vai kenties yksittäiselle kansanedustajalle täysistunnossa.

Tarkastusvaliokunta kuuli asiassa tiistaina eduskunnan puhemiestä Anu Vehviläistä (kesk.) ja pääsihteeri Maija-Leena Paavolaa, mikä Alanko-Kahiluodon mukaan toi selvyyttä asiaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Valiokunnalla on nyt selvät sävelet miten tulee toimia. Elän toivossa, että saisimme mietinnön valmiiksi viimeistään ensi tiistaina, Alanko-Kahiluoto sanoi STT:lle.

Eduskunnan kansliatoimikunta pidätti Yli-Viikarin virasta huhtikuun alussa tähän kohdistuvan poliisin esitutkinnan ajaksi. Esitutkinnassa selvitetään VTV:n virkamiehelle ilman työvelvoitetta jatkunutta palkanmaksua sekä työmatkoista kertyneiden lentopisteiden käyttöä.

Yli-Viikari on kiistänyt syyllistyneensä virkarikoksiin. Hän on tehnyt hyllytyksestään valituksen hallinto-oikeuteen.

Maakuntavaalit ensi tammikuussa?

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta aloitti tiistaina sote-mietintöluonnoksen käsittelyn. Puheenjohtaja Lohi toivoo, että käsittelyssä ei tule loppumetreillä enää ylimääräisiä mutkia matkaan.

–  Parhaassa tapauksessa se voisi ensi viikon lopulla valmistua, Lohi sanoi STT:lle.

Jos mietintö valmistuisi ensi viikon lopulla, voitaisiin sen ensimmäinen käsittely järjestää Lohen mukaan seuraavana tiistaina ja toinen käsittely heti juhannuksen jälkeen.

Tavoitteena on ollut, että eduskunnan täysistunto ehtisi hyväksyä paketin viimeistään juhannuksen jälkeisellä viikolla, jotta maakuntavaalit voitaisiin järjestää tammikuussa.

Toisin kuin kahden edellisen hallituskauden sote-uudistukset, tämänkertainen esitys ei kompastunut perustuslakivaliokuntaan. Se katsoi yksimielisesti toukokuussa, että esityksen perusratkaisuissa ei ole perustuslaillisia ongelmia, joten esityksen ei tarvitse enää perustuslakivaliokuntaan palata.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi