play

Valtioneuvosto antoi eduskunnalle ensimmäisen huoltovarmuusselonteon

Huoltovarmuusasioista vastaava työministeri Tuula Haatainen (sd.) sanoi tiedotustilaisuudessa, että muuttunut turvallisuusympäristö vaatii huoltovarmuuden kehittämistä.  LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Huoltovarmuusasioista vastaava työministeri Tuula Haatainen (sd.) sanoi tiedotustilaisuudessa, että muuttunut turvallisuusympäristö vaatii huoltovarmuuden kehittämistä. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

STT-Lehtikuva

Valtioneuvosto antoi torstaina eduskunnalle ensimmäisen huoltovarmuusselonteon. Huoltovarmuusselonteolla ja sen toimeenpanolla on tarkoitus varmistaa huoltovarmuus esimerkiksi energia- ja ruokaturvan osalta häiriö- ja kriisitilanteissa.

Selonteossa määritellään huoltovarmuuden kehittämisen keskeiset tavoitteet vuoteen 2030 asti, eikä siinä esitetä konkreettisia toimia lähiajoille.

Huoltovarmuusasioista vastaava ja selonteon valmistelua seurannut työministeri Tuula Haatainen (sd.) sanoi tiedotustilaisuudessa, että vaikka Suomen huoltovarmuustoimintamalli on "perusteiltaan toimiva", vaatii muuttunut turvallisuusympäristö huoltovarmuuden kehittämistä.

Hän mainitsi esimerkeissään koronapandemian, Venäjän hyökkäyssodan Ukrainassa, ilmastonmuutoksen sekä Suomen Nato-jäsenyyshakemuksen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Haatainen: Koronapandemia sysäsi liikkeelle

Haatainen sanoo päättäneensä jo keväällä 2020 koronapandemian alettua, että selontekotyö huoltovarmuudesta on käynnistettävä.

–  Kun nyt katsomme, millaisia perinteisiä uhkia ja uusia uhkia on ilmennyt, ei selonteon valmistuminen olisi voinut ajoittua paremmin, Haatainen sanoi.

Selonteon valmistelijoiden mukaan suomalaisen huoltovarmuusjärjestelmän vahvuus on julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin tiivis yhteistyö, jonka toimivuus ja kehittäminen on turvattava jatkossakin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jokainen ministeriö vastaa edelleen oman hallinnonalansa varautumisesta. Ministeriöt vastaavat myös omalle vastuualueelleen kuuluvista, normaalin ajan huoltovarmuustoiminnoista.

Seuraava selonteko annettaneen vuonna 2027 alkavalla hallituskaudella.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi