play

Hallituksen luottamus riippuu siitä, saadaanko aikaan kaikkia tyydyttävä tiedonanto rasismista – RKP arvioi hallitusyhteistyön jatkoa tiedonannon valmistuttua

Anna-Maja Henriksson toivoo, että ensi viikolla olisi valmiina sellainen paperi, jonka kannattamista Henriksson voisi suosittaa RKP:n eduskuntaryhmälle.

Anna-Maja Henriksson toivoo, että ensi viikolla olisi valmiina sellainen paperi, jonka kannattamista Henriksson voisi suosittaa RKP:n eduskuntaryhmälle. Kuva: EELIS BERGLUND / LEHTIKUVA

STT

Hallituksen jatko ja sen sisäinen luottamus tuntuu olevan sidottu siihen, saadaanko aikaan kaikkia hallituspuolueita tyydyttävä tiedonanto rasismin kitkemisestä Suomessa.

RKP tekee kokonaisarvion hallitusyhteistyön jatkosta hallituksen rasismitiedonannon valmistumisen jälkeen, sanoo RKP:n puheenjohtaja ja opetusministeri Anna-Maja Henriksson. Henriksson piti tiedotustilaisuuden suurlähettiläskokouksen yhteydessä.

Hallitus työstää tiedonantoa parhaillaan.

–  Koska tämä prosessi on edelleen kesken, on vielä liian aikaista vastata siihen kysymykseen, että mikä tässä on lopputulema. Se arvioidaan sitten, kun meillä on tietoa siitä, minkälaiseksi tämä tiedonanto nyt muodostuu.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Henriksson toivoo, että ensi viikolla olisi valmiina sellainen paperi, jonka kannattamista hän voisi suosittaa RKP:n eduskuntaryhmälle.

–  Tässä toivottavasti oltaisiin ensi viikolla viisaampia.

Tiedonannosta kerrottiin kesällä pian sen jälkeen, kun perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra oli pyytänyt anteeksi noin 15 vuoden takaisia nettikirjoituksiaan.

RKP:lle on tärkeää, että tiedonannossa olisi selkeä kannanotto siihen, ettei Suomessa ole minkäänlaista sijaa rasismille. Tärkeää ovat myös konkreettiset toimenpiteet ja se, että niille löytyy myös rahoitus.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Henriksson sanoi myös, ettei ole lähtenyt hallitukseen siksi, että hallitus kaatuisi, vaan tarkoituksena on ollut RKP:n pysyminen hallituksessa.

Hän lisäsi, että kyse on erittäin tärkeistä periaatteista ja arvoista ja tämän vuoksi tiedonannon sisältö vaikuttaa tilanteen kokonaisarviointiin ja myös luottamuskysymyksiin.

Riikka Purra sanoi eilen perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokouksessa, että kun tiedonanto on hyväksytty hallituksen sisällä, niin "vanhojen tonkimisten perässä säntäilyn" ja julkisen epäilyn ja vähättelyn on loputtava.

Tiedonanto on tarkoitus antaa eduskunnan käsittelyyn syyskuun alussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi