play

Viime talvena pääkaupunkiseudulla harhaillut metsäpeura palautettiin luontoon

Tammikuun alkupuolella Helsingin keskustan tuntumaan harhautunut, Korkeasaaressa hoidettu peura on palautettu luontoon.  LEHTIKUVA / HANDOUT / MARI LEHMONEN KORKEASAARI ZOO

Tammikuun alkupuolella Helsingin keskustan tuntumaan harhautunut, Korkeasaaressa hoidettu peura on palautettu luontoon. LEHTIKUVA / HANDOUT / MARI LEHMONEN KORKEASAARI ZOO

STT-Lehtikuva

Viime talvena pääkaupunkiseudulla harhaillut metsäpeura on palautettu luontoon, ilmoitti Korkeasaaren eläintarha torstaina. Nuori metsäpeura on ollut seikkailujensa jälkeen toipumassa Korkeasaaren villieläinsairaalassa.

Totutustarhoista vapautettiin nyt luontoon nyt kaikkiaan 39 metsäpeuraa, minkä myötä metsäpeurojen seitsenvuotinen suojeluhanke on päättymässä. Hankkeen aikana totutustarhoista on vapautettu yhteensä 81 yksilöä. Näistä viiden tiedetään menehtyneen.

Seitsemisen ja Lauhanvuoren kansallispuistoissa elää kummassakin nyt 40–50 metsäpeuraa.

Vapautetuista metsäpeuroista osalle on asennettu satelliittipanta tai korvaan kiinnitettävä gps-seurantalaite.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vaikka totutustarhat jäävät nyt tyhjilleen, niitä ei pureta. Seuraava Life-hanke on jo suunnitteilla. EU-rahoituksen turvin uusi metsäpeurahanke voisi alkaa vuonna 2025.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi