play

Viro suunnittelee toimittavansa Ukrainalle tykistöä ja ohjuksia, kysynyt lupaa myös Suomesta

STT-Lehtikuva

Viro suunnittelee luovuttavansa Ukrainalle merkittävän määrän tykistöä ja ohjuksia, koska se on huolissaan Venäjän joukkojen keskityksistä Ukrainan rajoille. Asiasta kertoo Viron yleisradioyhtiö ERR verkkosivuillaan. Suomessa asiasta ovat uutisoineet Turun Sanomat ja Yle.

Viro tarvitsee aseiden luovuttamiselle luvat kansainvälisten sääntöjen mukaan, ja se joutuu kysymään luvat Yhdysvalloista, Suomesta ja Saksasta. Suomesta lupa tarvitaan, koska Viro on ostanut 122-milliset haupitsit Suomesta ja Suomi on puolestaan hankkinut ne Saksasta. Sekä haupitsit että ohjukset on tarkoitettu panssarintorjunta-aseiksi.

Ylen haastattelema puolustusministeriön puolustuspoliittisen osaston ylijohtaja Esa Pu lkkinen vahvistaa, että puolustusministeriö on saanut pyynnön Virosta. Pulkkisen mukaan ennen luvan myöntämistä tai hylkäämistä puolustusministeriö pyytää ulkoministeriöltä lausunnon.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi