play

HS-gallup: Stubb voittaisi selvästi, jos vaalien toisen kierroksen äänestys järjestettäisiin nyt

Suomen seuraava presidentti on Pekka Haavisto tai Alexander Stubb.

Suomen seuraava presidentti on Pekka Haavisto tai Alexander Stubb. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

STT

Helsingin Sanomien tuoreen gallupin mukaan kokoomuksen Alexander Stubb voittaisi selvästi, jos presidentinvaalien toisen kierroksen äänestys järjestettäisiin nyt.

Gallupin mukaan Stubb voittaisi valitsijayhdistyksen ja vihreiden tukeman Pekka Haaviston prosenttiluvuin 57–43. Tuloksessa ei ole mukana niitä, joilla ei ollut kyselyssä mielipidettä.

Stubb olisi gallupin perusteella miesten suosikki, Haavisto puolestaan naisten. Miehistä 67 prosenttia asettuisi Stubbin taakse ja naisista 53 prosenttia äänestäisi Haavistoa.

Gallupin mukaan mitä iäkkäämmästä ihmisestä on kyse, sitä todennäköisempää on, että hän äänestäisi Stubbia. 70 vuotta täyttäneiden äänistä Stubb saisi noin kaksi kolmasosaa. Alle 40-vuotiaiden parissa Stubbin ja Haaviston suosio on käytännössä yhtä suuri.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Valtaosa gallupiin vastanneista kertoi aikovansa äänestää myös presidentinvaalin toisella kierroksella. Vastaajista 77 prosenttia kertoi äänestävänsä varmasti ja 13 prosenttia melko varmasti.

Verianin toteuttaman tutkimuksen virhemarginaali koko aineiston tasolla on suurimmillaan noin 2,9 prosenttiyksikköä suuntaansa. Vastaukset kerättiin internetpaneelissa 29.–30. tammikuuta. Haastateltuja oli runsaat tuhat.

Presidentinvaalien toisen kierroksen ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 11. helmikuuta.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi