play

Vuoden nuoreksi suunnittelijaksi valittu Idaliina Friman, 29, tekee tällä hetkellä Vallilalle pyjamamallistoa: "Tavoitteena on päästä töihin johonkin pariisilaiseen muotitaloon, koska haluan oppia lisää"

Tämän vuoden nuoreksi suunnittelijaksi valittu Idaliina Friman inspiroitui mallistossaan Itämerestä. Vaatteellisesti mallistossa on hyödynnetty perinteisesti merenkulussa käytettyjä vaatteita, kuten kansitakkia, seilorihousuja ja palmikkoneuleita.

Tämän vuoden nuoreksi suunnittelijaksi valittu Idaliina Friman inspiroitui mallistossaan Itämerestä. Vaatteellisesti mallistossa on hyödynnetty perinteisesti merenkulussa käytettyjä vaatteita, kuten kansitakkia, seilorihousuja ja palmikkoneuleita. Kuva: Sofia Okkonen

Laura Heino

– Olen lapsesta lähtien ollut kiinnostunut muodista ja erityisesti siitä, miten se heijastaa vallitsevaa kulttuuria ja yksilön identiteettiä. En ajatellut ikinä opiskelevani tätä alaa, vaan se tapahtui sattumalta. Tähtäsin alun perin oikeustieteelliseen ja kauppakorkeakouluun. Huonosti luetun pääsykoekevään jälkeen päätin kokeilla hakemista Aallon muodin linjalle ja pääsin yllättäen sisään, toteaa Vuoden 2021 nuoreksi suunnittelijaksi lokakuussa valittu Idaliina Friman, 29.