play

Teollisuusliitto järjestää kolmipäiväisen suurlakon helmikuun puolivälissä

Kolme päivää kestävät lakot järjestetään 14.–16. helmikuuta. Kuvituskuva.

Kolme päivää kestävät lakot järjestetään 14.–16. helmikuuta. Kuvituskuva. Kuva: Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Teollisuusliitto on tänään jättänyt ilmoitukset laajoista poliittisista lakoista, jotka kohdistuvat useille teollisuuden toimialoille.

Kolme päivää kestävät lakot järjestetään 14.–16. helmikuuta. Lakot ovat osa ammattiyhdistysliikkeen kampanjaa hallituksen ajamia työttömyysturvan ja lakko-oikeuden rajoituksia vastaan.

Lakkojen piirissä on noin 60 000 työntekijää ja toteutuessaan lakot pysäyttävät suuren osan suomalaista teollisuutta. Lakot koskisivat teknologiateollisuutta, metsäteollisuutta, kemianteollisuutta ja muita aloja.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aallon mukaan työtaistelutoimia on jälleen kiristettävä, koska hallitus ei edelleenkään osoita minkäänlaista tahtoa kuunnella työntekijäpuolta.

Aallon mukaan Teollisuusliiton keskeinen huoli liittyy paikallisen sopimisen kokonaisuuden aiheuttamiin muutoksiin työehtojen tasossa, valvonnassa ja työntekijöiden edustuksessa. Muutokset paikalliseen sopimukseen tekisivät Aallon mukaan mahdottomaksi puuttua heikkoihin paikallisiin sopimuksiin.

– Riskit erityisesti sille, että ulkomaalainen työvoima työskentelee työehtosopimusten perälautakirjaukset alittaen on valtava. Uudistus on aito uhka työehtojen valvonnan ja tason sekä kaksien työmarkkinoiden syntymisen kannalta, Aalto varoittaa tiedotteessa.

Häviäjiksi joutuisivat Aallon mukaan kotimaiset yrittäjät, jotka eivät halua kilpailla heikoilla työehdoilla.

– Paikallisen sopimisen kokonaisuus on työmarkkinoiden oma taksiuudistus. Uudistuksen voittajat löytyvät hämäristä alihankkijoista ja paljon ulkomaalaisia työllistävistä yrityksistä, Aalto tuomitsee ja viittaa Juha Sipilän (kesk.) hallituksen epäonnistuneeseen, vuonna 2018 toteutuneeseen taksiuudistukseen.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi