play

Kansanedustaja Vornasesta esitetty uusia väitteitä – Itä-Suomen poliisi selvittää, onko tämä toiminut poliisille sopimattomalla tavalla

Poliisipäällikkö Pekka Holopainen Itä-Suomen poliisista kertoo Iltalehden poliisilaitoksen johdon saaneen uusia tietoja, joiden mukaan Vornanen olisi toiminut poliisille sopimattomalla tavalla.

Poliisipäällikkö Pekka Holopainen Itä-Suomen poliisista kertoo Iltalehden poliisilaitoksen johdon saaneen uusia tietoja, joiden mukaan Vornanen olisi toiminut poliisille sopimattomalla tavalla. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

STT-Lehtikuva

Itä-Suomen poliisi selvittää, onko kansanedustaja Timo Vornanen (ps.) toiminut poliisille sopimattomalla tavalla. Asian taustalla ovat poliisilaitoksen tietoon tuodut uudet väitteet Vornasen käyttäytymisestä.

–  Tietoomme on tuotu sellaisia seikkoja tai väitteitä, että on mahdollista, että Vornanen on vähintäänkin käyttäytynyt poliisina sopimattomalla tavalla ja että näitä asioita ei olisi tullut aiemmin tietoon, kertoo Itä-Suomen poliisin poliisipäällikkö Samppa Holopainen.

Holopainen ei tarkenna laitokselle tulleiden seikkojen tai väitteiden sisältöä. Holopainen sanoo STT:lle, että asia on tullut tietoon toisen käden tietona toimittajan kautta. Väitteitä esittänyttä henkilöä ei ole nimetty eikä mahdollisen epäasiallisen käytöksen ajankohtaa yksilöity.

–  Eilen tuli (asiaa koskeva) viesti, ja tänään päätettiin käynnistää selvitystyö, Holopainen kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Prosessin aikana selvitellään tarkemmin sitä, mitä on oikein lopulta tapahtunut ja onko esitetyissä väitteissä perää. Menettelyyn kuuluu myös se, että Vornaselle tarjotaan mahdollisuus esittää oma näkemyksensä asiaan.

Vornanen on tällä hetkellä virkavapaalla poliisin työstä kansanedustajana toimimisen takia. Tämän lisäksi hän on kahden viikon sairauslomalla. Näin ollen Vornasen näkemyksen saamiseen voi mennä jokunen hetki.

Kun tiedot tapahtumista ovat riittävät, laitoksella ryhdytään tekemään harkintaa siitä, mihin mahdollisiin toimiin asia johtaa. Jos Vornasen katsottaisiin toimineen väärin, mahdollisia kurinpidollisia toimia voisivat olla esimerkiksi huomautus ja varoitus sekä vakavimmissa tapauksissa irtisanominen.

Jos asiassa olisi syytä epäillä rikosta, poliisilaitoksen sisäinen selvitystyö keskeytyy.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Jos käy ilmi, että on olemassa joku rikos tai sellaisen epäily, selvitystyö keskeytyy ja asia siirtyy syyttäjävetoiseksi rikostutkinnaksi. Holopainen sanoo.

Vornanen on kertonut kotisivuillaan työskennelleensä poliisina vuodesta 1993 lähtien. Suurimman osan urastaan hän kertoo työskennelleensä poliisin operatiivisissa kenttätehtävissä järjestysosastossa. Hän on uransa aikana toiminut esimerkiksi poliisiorganisaation työturvallisuuskouluttajana sekä kenttäjohtotehtävissä poliisin operatiivisessa kenttätoiminnassa. Vornasen mukaan hänen virkapaikkansa on ollut koko uran ajan Joensuun poliisiasemalla. Vornanen jäi virkavapaalle sen jälkeen, kun hänet valittiin eduskuntaan viime vuoden kevään vaaleissa.

Vornanen oli osallisena ampumavälikohtauksessa ravintolan edustalla Helsingissä viime viikolla. Vornasen epäillään uhanneen aseella kahta ihmistä ja ampuneen sen jälkeen maahan. Poliisi on kertonut aiemmin, että Vornanen on kokenut tulleensa uhatuksi ennen aseen käyttöä.

Ampumistapauksessa on kolme rikosnimikettä. Poliisin mukaan nämä ovat vaaran aiheuttaminen, laiton uhkaus ja ampuma-aserikkomus.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ampumistapausta tutkiva Helsingin poliisi ei ole vahvistanut epäillyn henkilöllisyyttä. Poliisi on puhunut vain 54-vuotiaasta miehestä. Muun muassa perussuomalaisista on kuitenkin kerrottu, että rikoksista epäilty on kansanedustaja Vornanen.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi