play

KRP kertoi uutta tietoa Juupajoen ja Ruoveden tapahtumista

Kuva: Harri Ronkainen

STT

Keskusrikospoliisi (KRP) kertoi myöhään tiistai-iltana uutta tietoa Pirkanmaan Juupajoella ja Ruovedellä tapahtuneista epäillyistä väkivaltarikoksista.

Poliisi sai tiistaina aamupäivällä tehtävän Juupajoella sijaitsevaan asuinrakennukseen. Alkutietojen perusteella rakennuksessa oli tapahtunut epäilty väkivaltarikos. Kun poliisi saapui paikalle, rikoksista epäilty, vuonna 1977 syntynyt mies, oli jo poistunut paikalta.

Poliisin mukaan väkivaltarikoksen uhri on vuonna 1991 syntynyt nainen. Hän ja epäilty tunsivat toisensa. Uhri loukkaantui tilanteessa erittäin vakavasti.

Epäilty pakeni poliisia, ja hän jäi kiinni pari tuntia myöhemmin Ruoveden puolella tiellä 66.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisi käytti ajoneuvon pysäyttämiseen piikkimattoa.

Pysäyttämisen jälkeen epäilty ampui poliiseja kohti, ja poliisit käyttivät asetta, KRP kertoo tiedotteessa. Epäilty sai tilanteessa ampumavammoja. Poliisi antoi epäillylle hätäensiapua, mutta tämä kuoli tapahtumapaikalla. Poliiseja ei loukkaantunut tilanteessa.

Esitutkinnassa rikosnimikkeitä ovat tällä hetkellä muun muassa murhan yritys, tapon yritys, liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja ampuma-aserikos. Rikosnimikkeet ja epäiltyjen rikosten määrät tarkentuvat esitutkinnan edetessä. Lisäksi poliisi tekee kuolemansyyn selvittämisen.

–  Tällä hetkellä poliisilla ei ole vielä tietoa esimerkiksi tapahtumiin johtaneista syistä. Vaikka epäilty on kuollut, poliisi selvittää teon tapahtumat, motiivit ja taustat niin perusteellisesti kuin mahdollista. Lisäksi poliisi selvittää muun muassa sitä, onko sivullisiin kohdistunut pakomatkan aikana uhkaa, kertoi tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto keskusrikospoliisista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisien aseen käytöstä on käynnistetty esitutkintalain mukainen esiselvitys. Tutkintaa johtaa erikoissyyttäjä Jonna Ryynänen valtakunnansyyttäjän toimistosta. Poliisien aseenkäytön tutkinnan osalta tiedotusvastuu on syyttäjällä.

Poliisin aseenkäyttö on melko harvinaista, kertoo STT:lle Poliisihallituksen poliisitarkastaja Marko Heikkilä.

–  Se on aina vaarallista, kun ampuma-asetta käytetään. Harvoin tulee kuolemantapauksia.

Heikkilän mukaan poliisia kohti ammuttiin viime vuonna neljä kertaa. Tänä vuonna tammi–maaliskuussa poliisia kohti ammuttiin kerran.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viime vuonna poliisi käytti asetta yhteensä 21 kertaa. Tämän vuoden tammi–maaliskuussa poliisi on käyttänyt asetta neljä kertaa. Lukuihin sisältyvät Heikkilän mukaan myös tilanteet, joissa poliisi on käyttänyt asetta esimerkiksi eläimen lopettamiseen.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi