play

Wille Rydman jätti tutkintapyynnön Helsingin Sanomien artikkelista, jossa kerrottiin hänen käytöksestään nuoria naisia kohtaan – HS:n päätoimittaja sanoo, että lehdellä oli vahvat perusteet juttuun

Kansanedustaja Wille Rydman ilmoitti Twitterissä tutkintapyynnön jättämisestä. Arkistokuva.  LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Kansanedustaja Wille Rydman ilmoitti Twitterissä tutkintapyynnön jättämisestä. Arkistokuva. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

STT-Lehtikuva

Kansanedustaja Wille Rydman ilmoittaa Twitterissä jättäneensä poliisille tutkintapyynnön Helsingin Sanomien artikkelista, jossa kerrottiin hänen käytöksestään nuoria naisia kohtaan.

Kokoomuksen eduskuntaryhmästä artikkelin ilmestymisen jälkeen eronneen Rydmanin mukaan lehti julkaisi "syvästi leimaavan" artikkelin, vaikka hänen mukaansa lehden toimittajille oli lukuisin todistein osoitettu, ettei sen rakentama narratiivi ollut tosi.

–  Jos julkisesti esitetään poikkeuksellisen rajuja väitteitä, tulee niiden paikkansapitävyydestä varmistua erityisellä huolella, Rydman kirjoittaa.

Hän kertoo, ettei tietenkään olisi halunnut joutua tällaiseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Mutta kun HS toimi siten kuin toimi, niin minulle sopii oikein hyvin, että faktat käydään sitten aivan juurta jaksain läpi. Sitten nähdään, kuka puhuu totta ja kuka ei, Rydman sanoo tviitissään.

Helsingin Sanomien päätoimittaja Anu Ubaud sanoo STT:lle, ettei lehdellä ole asiassa tällä hetkellä mitään erityistä kommentoitavaa.

–  Meidän juttu oli hyvin huolellisesti tehty, ja siinä kuvatut asiat ja tapaukset paikkansa pitäviä. Meillä oli vahvat perusteet sekä juttuun että siinä esitettyihin asioihin ja luottamus tietojen paikkansa pitävyyteen.

Helsingin poliisi kertoo Twitterissä vastaanottaneensa HS:n artikkeliin liittyvän rikosilmoituksen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Artikkelin mukaan Rydman hakeutui alaikäisten tyttöjen seuraan

Useat nuoret naiset kertoivat Helsingin Sanomien viime kuussa ilmestyneessä artikkelissa Rydmanin ahdistavasta käytöksestä. Lehden mukaan Rydman näyttää toistuvasti hakeutuneen alaikäisten tyttöjen seuraan. Useissa HS:n tekemissä haastatteluissa toistuu, että Rydman tarjosi alkoholia ja kehotti juomaan. Osa naisista on ollut tapahtumahetkellä alaikäisiä.

Keskusrikospoliisi (KRP) teki vuonna 2020 esiselvityksen Rydmanin tapauksesta ja puhutti silloin useita naisia. Esiselvitys lopetettiin, sillä tutkintakynnys ei ylittynyt. Artikkelin julkaisun jälkeen KRP kertoi haluavansa kuulla kahta HS:n jutussa esiintynyttä henkilöä, joita se ei ole aiemmin kuullut.

HS:n jutun julkaisun jälkeen Rydman erosi toistaiseksi kokoomuksen eduskuntaryhmän jäsenyydestä, ja hänet vapautettiin valiokuntapaikoista eduskunnassa. Lisäksi hän erosi Helsingin kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajan paikalta ja kokoomusryhmästä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Helsingin Sanomia julkaiseva Sanoma Media Finland on STT:n suurin omistaja.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi