play

Halla-ahon mukaan toinen kierros on vaikea valinnan paikka monille perussuomalaisille – "Persoonan pohjalta valinta pitää käytännössä tehdä"

Perussuomalaisten ehdokas Jussi Halla-aho on tyytyväinen vaalitulokseensa.

Perussuomalaisten ehdokas Jussi Halla-aho on tyytyväinen vaalitulokseensa. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

STT

Presidentinvaalien toiselta kierrokselta pudonnut perussuomalaisten Jussi Halla-aho sanoo olevansa tyytyväinen sekä omaan vaalikampanjaansa että tulokseensa. Hän keräsi ensimmäisellä kierroksella 19 prosenttia äänistä, mikä on perussuomalaiselle ehdokkaalle historiallisen hyvä tulos.

–  Oli paljon parempi, mitä kukaan uskalsi odottaa silloin kun kampanja alkoi tai oikeastaan vielä muutama viikko sittenkään, Halla-aho sanoi STT:lle.

Hänen mukaansa vaaleista ei jäänyt hampaankoloon mitään sellaista, että jokin asia olisi jäänyt tekemättä tai jokin merkittävä asia olisi pitänyt tehdä toisin.

Hieman yllättävänä hän pitää vaaleissa toiseksi eniten ääniä saaneen ja toiselle kierrokselle päässeen Pekka Haaviston kovaa tulosta. Haavisto keräsi kaikkiaan 25,8 prosenttia äänistä. Halla-aho katsoo, että tämän taustalla näyttää selvästi olevan hänen oma nousunsa viimeisissä gallupeissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Se näyttää säikäyttäneen suuren osan periaatteessa (Jutta) Urpilaista ja (Li) Anderssonia kannattaneista äänestämään Haavistoa.

Toiselle kierrokselle pääsivät valitsijayhdistyksen kautta ehdolla oleva ja vihreiden kannattama Pekka Haavisto sekä kokoomuksen Alexander Stubb. Halla-aho pitää tätä asetelmaa perussuomalaisten kannattajille hankalana.

–  Kumpikin on hyvin liberaali ehdokas, kummallakin on hyvin sanoisinko sokean myönteinen suhtautuminen maahanmuuttoon ja tämän kaltaisiin kysymyksiin, joissa perussuomalaiset taas ovat hyvin eri linjoilla. Siinä mielessä varmasti aika vaikea valinnan paikka monille perussuomalaisia äänestäneille.

Halla-aho sanoo, ettei aio missään tapauksessa ohjeistaa kannattajiaan asettumaan toisella kierroksella kummankaan ehdokkaan taakse eikä siksi avaa myöskään omaa tulevaa äänestämistään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Jokainen joutuu omalta kohdaltaan miettimään, minkälaiset asiat painavat vaakakupissa kuinkakin paljon. Henkilöinä ja persoonina Stubb ja Haavisto ovat hiukan erilaisia, ja niiden pohjaltahan se valinta varmaan pitää käytännössä tehdä, henkilöön liittyvien kysymysten pohjalta. Koska asiakysymysten osalta en näe, että ehdokkaiden välillä olisi kovin suurta eroa.

Halla-aho itse aikoo jatkaa eduskunnan puhemiehen tehtävässä, jos tulee siihen uudelleen valituksi. Toiveena olisi saada jälleen tiukan kampanjoinnin jälkeen pitää kaksi vapaapäivää viikossa.

–  Aion siirtyä taas viisipäiväiseen työviikkoon.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi