play

15-vuotiaan tytön taposta Valkeakoskella epäilty 18-vuotias mies vangittiin

Mustiin pukeutunut mies peitteli kasvojaan kuvaajilta paidalla vangitsemiskäsittelyn aluksi.

Mustiin pukeutunut mies peitteli kasvojaan kuvaajilta paidalla vangitsemiskäsittelyn aluksi. Kuva: Mika Kylmäniemi / Lehtikuva

STT

Pirkanmaan käräjäoikeus on vanginnut Valkeakosken henkirikoksesta epäillyn 18-vuotiaan miehen. Mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä 15-vuotiaan tytön taposta ja törkeästä lapsenraiskauksesta.

Mustiin pukeutunut mies peitteli kasvojaan kuvaajilta paidalla vangitsemiskäsittelyn aluksi. Hänen epäillään surmanneen 15-vuotiaan tytön Valkeakoskella viikonloppuna.

Poliisille tehtiin varhain lauantaiaamuna ilmoitus tytöstä, joka ei ollut palannut yöllä kotiinsa. Tyttö löytyi kuolleena läheisestä metsästä.

Poliisi vaati vangitsemiskäsittelyä salaiseksi ja lyhyen kuvausajan jälkeen media määrättiin ulos salista. Paikalle Tampereen oikeustalolle oli kerääntynyt runsaasti median edustajia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ilta-Sanomat ja Iltalehti kertoivat eilen, että epäilty oli kirjoittanut maaliskuussa Ylilauta-nettifoorumille fantasioistaan kuristaa nainen kuoliaaksi.

Ilta-Sanomien mukaan mies oli myöntänyt poliisikuulustelussa kirjoittaneensa tekstin humalassa ja katuneensa sen kirjoittamista.

Poliisi tutki tapausta, mutta totesi, ettei tapauksessa ollut syytä epäillä rikosta, lehdet kertovat.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Epäilty on tuomittu kaksi kertaa aiemmin erilaisista rikoksista. Toisesta tuomiosta hän on edelleen koeajalla.

Tämä tuomio koski muun muassa yöaikaan tapahtunutta ryöstöä Valkeakoskella. Turun hovioikeuden tuomion mukaan epäilty ryösti naisen yhdessä kahden 14-vuotiaan kanssa lokakuussa 2021.

Jalan liikkeellä ollut uhri oli huomannut, että hänen takanaan kävelee kolme ihmistä. Hän oli pysähtynyt päästääkseen heidät ohitseen, jolloin toinen 14-vuotiaista oli uhannut uhria puukolla ja vaatinut tältä rahaa. Saatuaan saaliikseen 20 euroa kolmikko juoksi pakoon.

Tuolloin 16-vuotias epäilty kiisti oikeudessa syytteen ja sanoi, ettei ollut osallinen ryöstöön. Hovioikeus tuomitsi hänet nuorena henkilönä tehdyistä ryöstöstä, törkeästä vahingonteosta, perusmuotoisesta vahingonteosta sekä neljästä lievästä petoksesta yhteiseen vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä valvontaan. Tuomio törkeästä vahingonteosta tuli siitä, että hän oli sytyttänyt tuleen roska-astioita ja aiheuttanut yli 30  000 euron vahingot.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Turun hovioikeuden viime syksynä antama tuomio ei ole lainvoimainen. Epäilty on hakenut siihen valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

Toinen tuomio tuli muun muassa niskoittelusta poliisia vastaan sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta. Näihin rikoksiin epäilty syyllistyi Hämeenlinnassa kesällä 2021.

Epäilty oli murtautunut kerhotilaan ja vienyt sieltä alkoholijuomia ja käteistä rahaa. Poliisipartio otti hänet kiinni, jolloin hän kieltäytyi kertomasta nimeään. Hänen hallustaan löytyi myös puukko.

Poliisilaitoksella epäilty oli potkaissut roskiksen nurin sekä sanonut poliiseille, että ”olisi pitänyt viiltää teidän kurkut auki”. Turun hovioikeus tuomitsi hänet viime kesänä sakkorangaistukseen. Tuomio on lainvoimainen.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi