play

Hallintovaliokunnan pitkä vääntö käännytyslaista saattaa päättyä tänään

Puheenjohtaja Mauri Peltokangas (ps.) piti mahdollisena, että mietintö valmistuu perjantaiaamun kokouksessa.

Puheenjohtaja Mauri Peltokangas (ps.) piti mahdollisena, että mietintö valmistuu perjantaiaamun kokouksessa. Kuva: Seppo Samuli / Lehtikuva

STT

Eduskunnan hallintovaliokunta kokoontuu tänään aamuyhdeksältä kokoukseen, jossa saattaa valmistua pitkään väännetty mietintö niin sanotusta käännytyslaista.

Valiokunta istui eilen tuntitolkulla eri kokoonpanoilla. Puheenjohtaja Mauri Peltokangas (ps.) piti illalla kokousputken jälkeen mahdollisena, että mietintö valmistuu perjantaiaamun kokouksessa.

Käännytyslain avulla halutaan torjua Venäjän Suomen itärajalle kohdistamaa välineellistä maahantuloa.

Lain säätämistä vaikeuttaa se, että se on ristiriidassa Suomen perustuslain ja kansainvälisten ihmisoikeussopimusten kanssa. Perustuslakivaliokunta totesi aiemmin lausunnossaan, että laki pitää siksi säätää perustuslain mukaisessa säätämisjärjestyksessä, jolloin se vaatii eduskunnan viiden kuudesosan hyväksynnän.

Puolueista vihreät ja vasemmistoliitto aikovat äänestää esitystä vastaan, ja osa SDP:n edustajista on myös asettunut vastustamaan sitä. Jos riittävän moni demariedustaja päätyy vihreiden ja vasemmistoliiton edustajien tavoin vastustamaan esitystä, se ei saavuta tarvittavaa enemmistöä täysistunnossa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi