play

Poliisi: Oikeus vangitsi Kuhmoisten laajasta museoasevarkaudesta epäillyn miehen

Kuvituskuva.

Kuvituskuva. Kuva: Jouni Turunen

STT

Kuhmoisissa Pirkanmaalla sijaitsevan museon asekokoelmavarkaudesta epäilty mies on vangittu, kertoi Sisä-Suomen poliisi tiistaina.

Poliisin mukaan Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi vuonna 1974 syntyneen miehen yli 30 käsiaseen varastamisesta epäiltynä. Epäilty on poliisin mukaan myöntänyt varkauden.

Miestä epäillään muun muassa törkeästä varkaudesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta, ja oikeus vangitsi miehen todennäköisin syin.

Vangittua epäillään myös toisesta, pari päivää myöhemmin Kuhmoisissa tehdystä varkaudesta.

Poliisilla on kokonaisuudessa ollut neljä ihmistä pidätettynä, mutta tiedotteen mukaan muut epäillyt eivät suoraan liity Kuhmoisten laajaan asevarkauteen.

Kuhmoisten ase- ja varusmuseosta varastettiin viime viikolla 34 käsiasetta, jotka ovat poliisin mukaan toimintakuntoisia. Varastetut aseet ovat revolvereita ja pistooleja.

Asehallintopäällikkö Mika Lehtonen Poliisihallituksesta kuvaili varastettuja aseita STT:lle viime viikolla pitkälti vanhoiksi keräilyaseiksi.

–  Tuollaiset pienikokoiset pistoolit ajavat rikollisessa käytössä varmaan edelleen ihan asiansa, jos ne ovat toimintakuntoisia ja hyviä, Lehtonen sanoi.

Poliisin mukaan yhtä lukuun ottamatta kaikki aseet ovat yhä kateissa, ja poliisi pyytää niiden löytämiseksi vihjeitä osoitteeseen vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi