play

Varhaiskasvatuksen poliittinen lakko vaikuttaa päiväkoteihin ensi viikolla Joensuussa

Kuvassa Penttilän päiväkoti Joensuussa.

Kuvassa Penttilän päiväkoti Joensuussa. Kuva: Juha Inkinen

STT

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalojen ammattijärjestö Tehy ja Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super ovat ilmoittaneet kahden vuorokauden poliittisesta lakosta suurimpien kaupunkien varhaiskasvatuksessa tiistaina 13.2. ja keskiviikkona 14.2. Viranhaltijat on rajattu työtaistelun ulkopuolelle.

Liittojen mukaan työnseisaus koskee pääkaupunkiseutua sekä Turun, Tampereen, Jyväskylän, Kuopion, Oulun, Joensuun, Porin, Rovaniemen ja Vaasan kaupunkeja sekä Mustasaaren kuntaa. Työnseisaus koskee kaikkia varhaiskasvatuksen yksiköitä sekä julkisella että yksityisellä sektorilla.

–  Lakossa ovat työnseisauksen aikana Superin jäsenten kyseisillä paikkakunnilla tekemät työtehtävät päiväkodeissa, varhaiskasvatusyksiköissä, perhepäivähoidossa ja avoimessa varhaiskasvatuksessa mukaan lukien leikkipuisto- ja kerhotoiminta, Super kertoo tiedotteessa.

Poliittisella lakolla vastustetaan hallitusohjelman työelämää koskevia heikennyksiä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Hallituksen suunnitelma sementoida hoitajien palkkakuoppa lainsäädäntöön on ennennäkemättömän törkeä. Se ei käy meille, sanoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen tiedotteessa.

Molemmat liitot korostavat neuvotteluhaluja uuden työmarkkinamallin luomiseksi. Superin mukaan työmarkkinamalliin tulee löytää ratkaisu, jonka avulla alakohtaisia epäkohtia voidaan korjata jatkossakin myös palkkauksen avulla.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi