play

Antti Kaikkonen valittiin keskustan uudeksi puheenjohtajaksi selvin luvuin – "Tunnetteko, kuinka vauhti kiihtyy?"

Kuvassa tuulettava keskustan tuore puheenjohtaja Antti Kaikkonen voitti puoluekokouksen äänestyksessä vastaehdokas Tuomas Kettusen äänin 1368-308.

Kuvassa tuulettava keskustan tuore puheenjohtaja Antti Kaikkonen voitti puoluekokouksen äänestyksessä vastaehdokas Tuomas Kettusen äänin 1368-308. Kuva: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Markku Uhari, Sanna Raita-aho / STT

Keskusta on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen kansanedustaja Antti Kaikkosen. Kaikkonen voitti Jyväskylässä puoluekokouksessa pidetyssä äänestyksessä vastaehdokkaansa, kansanedustaja Tuomas Kettusen äänin 1368–308. Yksi äänesti tyhjää. Kaikkosen valinta oli odotettu, koska häntä pidettiin ennakkosuosikkina.

Lavalla hän intoutui myös toistamaan puoluekokouksessa soinutta Matin ja Tepon sekä Portion Boysin Vauhti kiihtyy -kappaletta.

–  Tunnetteko te, kuinka vauhti kiihtyy? hän heitti.

Kiitospuheessaan Kaikkonen kiitti perheensä ja puoluekokousväen lisäksi myös vastaehdokas Kettusta siitä, että puheenjohtajakilpailu pysyi rehtinä ja "puukot pidettiin tupessa".

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  En ole ihmemies, en ole poppamies, en ole sateentekijä. Pikemminkin olen aika tavallinen pulliainen, mutta haluan, että Suomi pärjää ja että keskusta pärjää, sanoi Kaikkonen lauantaina iltapäivällä.

Hän esitti samassa yhteydessä kiitoksensa myös puolueen puheenjohtajuuden jättäneelle Annika Saarikolle.

Kaikkonen, 50, toimi puolustusministerinä Antti Rinteen (sd.) ja Sanna Marinin (sd.) johtamissa hallituksissa 2019–2023. Hänen puolustusministerikaudellaan Suomi liittyi puolustusliitto Natoon, mihin Kaikkonen myös vihjasi kiitospuheessaan.

–  Niin, se Stoltenberg. Kyllä se numero löytyy, Kaikkonen totesi viitaten Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hän vetosi myös puolueen jäseniä pysymään mukana ja lupasi pitää korvansa auki myös keskustan kenttäväelle.

Kaikkonen on kuudennen kauden kansanedustaja Uudeltamaalta. Ministeriyttään aiemmalla vaalikaudella hän toimi keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Kaikkonen pyrki puheenjohtajaksi myös vuonna 2019 mutta jäi tuolloin äänestyksessä toiseksi, kun puheenjohtajaksi valittiin Katri Kulmuni. Tuusulasta kotoisin oleva Kaikkonen on koulutukseltaan valtiotieteiden kandidaatti. Nykyisin hän asuu perheensä kanssa Sipoossa. Kaikkonen on saanut myös vaalirahakohuun liittyvän rikostuomion luottamusaseman väärinkäytöstä vuonna 2013.

Keskusta valitsi itselleen uuden puheenjohtajan, koska keskustaa aiemmin johtanut Saarikko ilmoitti alkuvuonna luopuvansa johtotehtävästä ja jättävänsä hakematta jatkokaudelle.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi