play

Työministeri Satonen: Poliittisille lakoille tarvitaan pelisäännöt – työrauhalainsäädännön eteenpäin vienti välttämätöntä

Kokoomuksen Arto Satonen sanoo, ettei suunnitelmien iso kuva liikahda lakkoilun myötä.

Kokoomuksen Arto Satonen sanoo, ettei suunnitelmien iso kuva liikahda lakkoilun myötä. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

STT

Työministeri Arto Satonen (kok.) sanoo uusien lakkojen vahvistaneen käsitystä siitä, että poliittisille lakoille tarvitaan pelisäännöt. Hän sanoi pitävänsä välttämättömänä, että eduskunnan käsittelyssä olevaa työrauhalainsäädäntöä viedään eteenpäin.

–  Ei voi olla niin, että meillä ei ole varmuutta siitä, että toimiiko meidän tuonti ja vienti. Ja siellä voi tulla hyvinkin lyhyellä varoitusajalla mittavia poliittisia lakkoja. On itsestään selvää, että tätä järjestelmää pitää uudistaa, Satonen sanoi keskiviikkona toimittajille eduskunnassa.

Poliittisilla lakoilla vastustetaan hallituksen edistämiä muutoksia työelämälainsäädäntöön. Yksi kiistanalainen uudistus on juuri työrauhalainsäädäntöä koskeva esitys, jossa puututaan poliittisiin lakkoihin ja tukilakkoihin. Satonen sanoi, että se etenee nyt eduskunnassa.

–  Tältä pohjalta edetään. Tietysti täällä sen käsittelee sitten perustuslakivaliokunta ja työelämä- ja tasa-arvovaliokunta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Toinen kiistanalainen esitys koskee paikallista sopimista. Se ei ole vielä eduskunnan käsittelyssä vaan on parhaillaan lausuntokierroksella.

–  SAK voi antaa omia näkemyksiään, tuoda esille sen lausunnossaan, niin kuin kaikki muutkin työmarkkinaosapuolet. Lausuntojen jälkeen sitten tehdään lopulliset ratkaisut siitä, missä muodossa se etenee eduskuntaan, Satonen sanoi.

Satonen sanoi toivovansa, että perjantaina pääministeri Petteri Orpon (kok.) koolle kutsumassa tapaamisessa saataisiin kolmas kiistanalainen asia, vientivetoinen palkkamalli, eteenpäin. Muita asioista ministeri ei luvannut perjantaina avata keskustelulle.

–  Kyllä se (tapaaminen) keskittyy tähän vientivetoiseen palkkamalliin, koska se on sellainen, jossa on aidosti, näin uskon, mahdollista kaksikantaisesti löytää parempi ratkaisu kuin hallitusohjelman kirjaus. Niin sen toivon menevän eteenpäin. Sen takia tämä perjantain tilaisuus on, se on sen pääasia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Satonen sanoi, että hallitus on sitoutunut työllisyystavoitteen toteuttamiseen ja se vaatii niitä työelämän uudistuksia, joita hallitus on nyt tekemässä.

–  Tämä iso kuva ei tästä liiku mihinkään. Totta kai yksityiskohtiahan tarkennetaan, ja niitä on tarkennettu jo matkan varrella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi