play

Ahtaajien työriitaan ei vielä sopua – sovittelu jatkuu torstaina

Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

STT-Lehtikuva

Ahtausalan työriidassa ei päästy vielä tänään sopuun. Sovittelu jatkuu torstaina iltapäivällä, kertoo valtakunnansovittelijan toimisto Twitterissä.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT hylkäsi sunnuntaina sovittelija Leo Suomaan antaman toisen sovintoehdotuksen. Työnantajapuoli eli Satamaoperaattorit ry olisi hyväksynyt ehdotuksen.

Ahtausalan lakko alkoi satamissa viikko sitten keskiviikkona. Lakolle ei ole ilmoitettu takarajaa, joten se jatkuu toistaiseksi.

AKT on sanonut tavoittelevansa aloilleen neuvotteluratkaisuja, joilla reaalipalkka ei pienene, vaan ostovoima säilyy.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ahtaajien lakko vaikuttaa merkittävästi Suomen ulkomaankauppaan. Elintarvikealan yrityksiä edustava Elintarviketeollisuusliitto (ETL) sanoi keskiviikkona, että AKT:n lakot aiheuttavat aiheuttavat elintarvikeviennille suuria menetyksiä. ETL:n mukaan elintarviketeollisuus menettää viikossa runsaan 40 miljoonan euron arvosta vientituloja.

–  Ahtaajien työtaistelu tämänhetkisessä maailmantilanteessa osoittaa suhteellisuudentajun puutetta ja suoranaista piittaamattomuutta, sanoo ETL:n toimitusjohtaja Mikko Käkelä tiedotteessa.

AKT:n lakot autoliikenteen kolmella alalla eli kuorma-autoalalla, säiliöauto- ja öljytuotealalla sekä terminaalialalla päättyivät keskiviikon vastaisena yönä tai varhain keskiviikkoaamuna.

AKT on antanut näille aloille jo varoitukset uusista lakoista. Lakot alkavat 1. maaliskuuta eli ensi viikon keskiviikkona, elleivät osapuolet pääse sitä ennen sopuun. Sovittelu AKT:n sekä työnantajia edustavien Autoliikenteen Työnantajaliiton ja Öljytuote ry:n kanssa jatkuu keskiviikkona iltapäivällä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lakonuhka on päällä myös linja-autoalalla. Sielläkin AKT:n lakko alkaisi maaliskuun alussa, ellei sopua synny sitä ennen. Linja-autoalan työriitaa sovitellaan torstaina.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi