play

Yön uutiskooste: 12 ihmistä evakuoitiin öisessä kerrostalopalossa Oulussa, ainakin 49 ihmistä on kuollut liikenneonnettomuudessa Meksikossa

Meksikossa ainakin 49 ihmistä kuoli torstaina, kun heitä kuljettanut kuorma-auto törmäsi tukimuuriin ja kaatui eteläisessä Chiapasin osavaltiossa.

Meksikossa ainakin 49 ihmistä kuoli torstaina, kun heitä kuljettanut kuorma-auto törmäsi tukimuuriin ja kaatui eteläisessä Chiapasin osavaltiossa. Kuva: Sergio Hernandez / Lehtikuva

Koonneet: Kirsti Karttunen ja Mari Areva / STT

Oulun keskustassa Tarkka-ampujankadulla sijaitsevassa kerrostalossa syttyi torstain ja perjantain välisenä yönä tulipalo, kertoo Oulu-Koillismaan pelastuslaitos.

Talon kolmannessa kerroksessa palaneesta asunnosta pelastettiin yksi ihminen, joka vietiin sairaalaan. Lisäksi kerrostalosta evakuoitiin kaikkiaan 12 ihmistä, jotka eivät kuitenkaan tarvinneet hätämajoitusta, pelastuslaitokselta kerrotaan STT:lle.

Asukkaille suurimman vaaran aiheutti porraskäytävään purkautunut savukaasu. Pelastuslaitos sai kuitenkin palon nopeasti hallintaan eikä siitä aiheutunut leviämisvaaraa. Hälytys palosta tuli hieman ennen puoltayötä.

MT: Yli puolet kansasta kokee uhan lisääntyneen Suomen rajoilla

Yli puolet suomalaisista kokee uhkien lisääntyneen joko erittäin paljon tai hieman Suomen rajoilla viimeisen puolen vuoden aikana, ilmenee Maaseudun Tulevaisuuden kyselystä.

Kymmenen prosenttia arvelee kehityksen menevän erittäin uhkaavaan suuntaan. Yleisintä suomalaisten mielestä on, että uhat ovat lisääntyneet hieman. Näin ajattelee 43 prosenttia suomalaisista.

Vajaat 40 prosenttia arvioi, että tilanne on pysynyt ennallaan.

Kyselyn toteutti Kantar TNS Agri ja siihen vastasi joulukuun alussa 1 001 henkilöä. Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Sundancen arvostetuille elokuvajuhlille on valittu peräti kolme suomalaista elokuvaa

Sundancen elokuvajuhlille Yhdysvaltoihin on valittu peräti kolme suomalaista elokuvaa. Elokuvajuhlilla tammikuun lopulla nähdään Alli Haapasalon Tytöt tytöt tytöt, Hanna Bergholmin Pahanhautoja sekä Tania Andersonin dokumentti The Mission.

Sundance on Yhdysvaltojen tärkein elokuvafestivaali. Sinne ei ole koskaan aiemmin valittu suomalaista pitkää näytelmäelokuvaa.

Haapasalon elokuva Tytöt tytöt tytöt on valittu kansainväliseen kilpasarjaan, joka on Sundancen tärkeimpiä esityssarjoja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ainakin 49 ihmistä on kuollut liikenneonnettomuudessa Meksikossa

Meksikossa ainakin 49 ihmistä kuoli torstaina, kun heitä kuljettanut kuorma-auto törmäsi tukimuuriin ja kaatui eteläisessä Chiapasin osavaltiossa. Lisäksi kymmeniä ihmisiä loukkaantui, ainakin kolme heistä vakavasti.

Paikallisten viranomaisten mukaan monet onnettomuuden uhrit olivat kuorma-autossa piileskelleitä siirtolaisia. Heidän kansallisuuksistaan ei tuoreeltaan ollut tietoa. Mediatietojen mukaan autossa oli yli sata ihmistä.

Viranomaisten mukaan vaikuttaa siltä, että auton kuljettaja ajoi ylinopeutta, kun hän menetti ajoneuvonsa hallinnan maantiellä.

Guatemalaan rajoittuva Chiapasin osavaltio on merkittävä kauttakulkureitti Keski-Amerikasta Yhdysvaltoihin pyrkiville paperittomille siirtolaisille.

Vetoomustuomioistuin tyrmäsi Trumpin yrityksen salata Capitolin mellakkaan liittyviä dokumentteja

Yhdysvalloissa liittovaltion vetoomustuomioistuin tyrmäsi torstaina maan entisen presidentin Donald Trumpin yrityksen estää Capitolin mellakkaan liittyvien asiakirjojen julkaisu.

Vetoomustuomioistuimen linja 6. tammikuuta tapahtuneeseen mellakkaan on sama kuin alemman oikeusasteen päätös viime kuussa. Sen mukaan Yhdysvaltain edustajainhuoneen asettamalla tutkintakomitealla on oikeus saada haluamansa dokumentit. Trump vetosi etuoikeuteensa entisenä presidenttinä pitää asiakirjat ja puhelutiedot salassa.

Päätös ei kuitenkaan tarkoita, että asiakirjat pitäisi luovuttaa välittömästi. Trumpin asianajajilla on kaksi viikkoa aikaa viedä valituspäätös korkeimpaan oikeuteen. (Lähde: AFP)

Starbucksin kahvilatyöntekijät järjestäytyvät ensimmäistä kertaa ammattiliittoon Yhdysvalloissa

Buffalossa New Yorkin osavaltiossa kahden Starbucks-kahvilaketjun kahvilan työntekijät ovat päättäneet ammattiliittoon järjestäytymisestä äänestyksessä. Starbucksin kahvilatyöntekijät järjestäytyvät nyt ensimmäistä kertaa ammattiliittoon Yhdysvalloissa.

Ketjun on kerrottu käyttäneen huomattavia resursseja vakuuttaakseen työntekijät äänestämään liittoaikeita vastaan.

Tunnelmaa Buffalossa latisti kuitenkin se, että yhden liittohaaveita elätelleen ketjun kahvilan työntekijät äänestivät järjestäytymistä vastaan. Kaikkiaan kolme paikallista kahvilaa on suunnitellut viime aikoina järjestäytymistä. (Lähde: AFP)

Saksan tuore liittokansleri Olaf Scholz vierailee Pariisissa ja Brysselissä

Saksan tuoreen liittokanslerin Olaf Scholzin on määrä vierailla tänään Ranskassa ja Belgiassa.

Scholzin on määrä tavata Ranskan presidentti Emmanuel Macron Pariisissa. Brysselissä Scholz puolestaan tapaa EU-komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin, Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Charles Michelin ja Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin.

Sosiaalidemokraattien (SPD) Scholz valittiin keskiviikkona Saksan uudeksi liittokansleriksi, ja maata 16 vuotta johtaneen Angela Merkelin valtakausi päättyi. Scholz on korostanut jatkuvuutta Merkelin aikaan nähden. (Lähde: AFP)

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomi pelaa Tshekkiä vastaan paikasta salibandyn MM-loppuottelussa

Suomi kohtaa Tshekin salibandyn MM-kisojen välierässä tänä iltana Helsingissä. Loppuotteluun etenevä joukkue ratkeaa Helsingin areenassa kello 18.45 alkavassa ottelussa.

Suomi ja Tshekki pelasivat viimeksi vastakkain lokakuussa, jolloin Tshekki voitti voittolaukauskilpailun jälkeen 5–4. Tshekkiä valmentaa Petri Kettunen, joka johti Suomen maailmanmestaruuteen vuonna 2016.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi