play

Yön uutiskooste: Biden kertoo Putinille Yhdysvaltain vastaavan päättäväisesti, jos Venäjä hyökkää Ukrainaan, Marin otti kantaa Suomen Nato-keskusteluun

Venäjän presidentti Vladimir Putin on tyytyväinen Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin (kuvassa) kanssa käymäänsä puhelinkeskusteluun.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on tyytyväinen Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin (kuvassa) kanssa käymäänsä puhelinkeskusteluun.

STT

Putin tyytyväinen Bidenin kanssa käymäänsä puheluun - Putinin mukaan mittavat pakotteet olisivat virhe

Venäjän presidentti Vladimir Putin on tyytyväinen Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin kanssa käymäänsä puhelinkeskusteluun. Presidentin näkemyksiä puhelun jälkimainingeissa avasi Kremlin ulkopoliittinen neuvonantaja Juri Ushakov.

Putin myös varoitti puhelussa, että mittavien Venäjän vastaisten pakotteiden asettaminen Ukrainan tilanteen vuoksi olisi suuri virhe. Ushakovin mukaan Venäjä toivoo, ettei pakotteisiin tartuta.

Johtajien välinen puhelinkokous käytiin myöhään torstai-iltana Suomen aikaa. Valkoinen talo kertoi, että puhelu kesti 50 minuuttia. (Lähde: AFP)

Biden kertoo Putinille Yhdysvaltain vastaavan päättäväisesti, jos Venäjä hyökkää Ukrainaan

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden varoittaa Yhdysvaltain vastaavan liittolaisineen päättäväisesti, jos Venäjä hyökkää jälleen Ukrainaan, kertoo Valkoinen talo. Biden keskusteli Ukrainan tilanteesta Suomen aikaa myöhään torstai-iltana puhelinkokouksessa venäläiskollegansa Vladimir Putinin kanssa.

Johtajien 50-minuuttisen puhelun aikana Biden myös sanoi, että jännitteiden liennyttäminen olisi tarpeen, jos Venäjän ja Ukrainan väliseen tilanteeseen haluttaisiin diplomaattinen ratkaisu. (Lähde: AFP)

Ulkopoliittisen instituutin Aaltola: Puhelinkokouksen jälkeinen niukkasanaisuus voi olla hyvä merkki - jos Bidenilla ja Putinilla olisi ollut suurta eripuraa, olisi siitä tihkunut tietoja

Ulkopoliittisen instituutin johtajan Mika Aaltolan mukaan voi olla hyväkin asia, ettei Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien tuoreesta puhelinkokouksesta ole saatu puhelun jälkimainingeissa kauheasti tietoja.

Yhdysvaltain Joe Biden puhui venäläiskollegansa Vladimir Putinin kanssa puhelimessa Suomen aikaa myöhään torstai-iltana.

Aaltola kuvailee 50-minuuttista kokousta jämptiksi ja painottaa keskustelun sisällön olevan pitkälti arvailujen varassa.

Aaltolan mukaan voi olla hyvä merkki, ettei neuvotteluja käydä julkisuudessa. Jos presidenttien välillä olisi kuitenkin ollut suurta eripuraa, olisi tästä todennäköisesti tihkunut tietoja.

Pääministeri Sanna Marin otti kantaa Suomen Nato-keskusteluun

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ottaa kantaa myös Suomen Nato-jäsenyyskeskusteluun tämänvuotisessa uudenvuoden tervehdyksessään.

Marin sanoi STT:lle lähettämässään tervehdyksessä, että Suomi pitää vahvasti kiinni mahdollisuudesta hakea sotilasliitto Naton jäsenyyttä samalla kun se tiivistää puolustusyhteistyötä Euroopan unionin kanssa.

Marinin mukaan Suomen on syytä vaalia valinnanvapautta ja pitää se todellisena. On jokaisen maan oikeus päättää omista turvallisuusratkaisuistaan, hän sanoi.

Suomalainen tutkijayhteisö valmistelee luonnonvärien tuomista värjäysteollisuuteen

Suomalaiset korkeakoulut ja tutkimuslaitokset tutkivat laajalla rintamalla luonnonmukaisten värien käyttämistä synteettisten, ympäristöä kuormittavien väriaineiden sijaan. Tavoitteena on myös luoda kansainvälisesti ainutlaatuisen kattava tietokanta bioväreistä.

BioColour-hankkeessa kehitetään uusia menetelmiä biovärien teolliseen tuotantoon ja käyttöön. Väriaineiden tuotannossa on tarkoitus hyödyntää viljeltävien värikasvien lisäksi ruoka- ja metsäteollisuuden sivuvirtoja sekä geeniteknologiaa.

Florida pyyhki liigamestari Tampalla jäätä 9-3

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthers otti kotikaukalossaan murskavoiton hallitsevasta liigamestarista Tampa Bay Lightningista. Pantterit voittivat floridalaiskollegansa maalein 9–3.

Kotijäällä olivat vauhdissa myös voittajajoukkueen suomalaisvahvistukset.

Maalintekoon pääsivät ottelun toisessa erässä suomalaishyökkääjät Eetu Luostarinen ja Anton Lundell. Floridan suomalaiskippari Aleksander Barkov puolestaan viimeisteli loppulukemat, kun kolmatta erää oli takana noin 12 ja puoli minuuttia.

Kukin otti jäältä mukaan myös syöttöpisteen.

Voitto oli Floridalle toinen perättäinen. Tampan voittoputki puolestaan katkesi neljään.

Cleveland taipui Washingtonille - Markkanen teki 11 pistettä

Koripalloliiga NBA:ssa Lauri Markkasen edustama Cleveland Cavaliers on taipunut Washington Wizardsille. Kotonaan pelannut Wizards vei ottelusta voiton pistein 110–93.

Avauskokoonpanossa ollut Markkanen teki pelissä 11 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa. Suomalaista nähtiin parketilla yli 26 minuuttia.

Ottelun tehokkain oli Washingtonin Bradley Beal 29 pisteellä. Cavaliersin tehokkain oli Kevin Love, joka pussitti 24 pistettä.

Tappio on Clevelandille toinen peräkkäinen.

Kerttu Niskanen jatkaa Tour de Skitä kärkipaikalta - myös Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski ovat maastohiihtokiertueella erinomaisissa asemissa

Kerttu Niskanen lähtee Tour de Skin kärkipaikalta kiertueen Oberstdorfissa hiihdettävään kolmanteen kilpailuun. Naiset hiihtävät tänään vapaalla hiihtotavalla kymmenen kilometrin kilpailun yhteislähtönä.

Miesten kilpailumatka on 15 kilometriä, joka hiihdetään niin ikään vapaalla ja yhteislähtönä.

Kerttu Niskanen johtaa naisten kiertuetta 29 sekunnin erolla Yhdysvaltain Jessie Digginsiin. Krista Pärmäkoski on viidentenä.

Iivo Niskanen on miesten kilpailussa kolmantena 36 sekunnin päässä kärjestä.

Miesten kilpailu alkaa kello 13.55 Suomen aikaa ja naisten hiihto kello 16.25.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi