play

Yön uutiskooste: Cannonball MC:n lakkauttamisesta päätös tänään, Angela Merkel puolusti Venäjä-politiikkaansa

Kuva: Lehtikuva

Koonneet: Elias Peltonen ja Arttu Mäkelä / STT

Kunta-alan sopimusten voimaantulosta ratkaisu tänään

Kunta-alan virka- ja työehtosopimusten voimaantulosta on tarkoitus tulla ratkaisu tänään. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL käsittelee neuvottelutuloksen hyväksymistä aamupäivällä.

Muut sopijaosapuolet eli Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko, Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT sekä JHL:n kanssa Julkisen alan unioni JAU:hun kuuluva ammattiliitto Jyty ovat jo omalta osaltaan hyväksyneet tuloksen. Sopimusten voimaantulo edellyttää kuitenkin kaikkien osapuolten hallintojen hyväksyntää.

Osapuolet pääsivät sopuun kuntien ja hyvinvointialueiden virka- ja työehtosopimuksista maanantaina. Niiden sisällöstä ei ole vielä kerrottu.

Moottoripyöräjengi Cannonball MC:n lakkauttamisesta tulossa tänään ratkaisu: Syyttäjien mielestä jengin päätehtävänä on ollut rikosten tekeminen

Päijät-Hämeen käräjäoikeus antaa tänään aamupäivällä tuomionsa moottoripyöräjengi Cannonballia koskevassa lakkauttamisasiassa.

Syyttäjät ovat riitaoikeudenkäynnissä vaatineet Cannonball MC:tä ja sen alayhdistystä Squad 32:ta lakkautettaviksi, koska heidän mukaansa moottoripyöräjengi toimii vastoin yhdistyslakia.

Juttua ajaneiden syyttäjien mielestä jengin pääasiallisena tarkoituksena on ollut rikosten tekeminen.

Cannonballin edustajat ovat kiistäneet kanteen väitteet ja vaatineet sen hylkäämistä.

Joka toinen nuori on ostanut väärennettyjä tuotteita verkosta

Joka toinen eurooppalainen nuori on ostanut verkosta väärennettyjä tuotteita viimeksi kuluneen vuoden aikana. Asia ilmenee EU:n teollisoikeuksien viraston (EUIPO) tuoreesta kyselytutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan lähes kaksi nuorta viidestä oli ostanut piraattituotteita verkosta tarkoituksella. Eniten nuoret ilmoittivat ostavansa väärennettyjä vaatteita, jalkineita, elektroniikkaa ja hygienia- sekä kosmetiikkatuotteita, EUIPO kertoo tiedotteessaan.

Kyselytutkimukseen vastasi helmikuussa kaikista EU:n jäsenmaista yhteensä 22 000 iältään 15–24-vuotiasta nuorta.

EU-maat sopuun: Vähintään kolmasosa pörssiyhtiöiden hallituspaikoista “aliedustetun sukupuolen” edustajille

EU:ssa on päästy sopuun eurooppalaisten yritysten hallituksia koskevista sukupuolikiintiöistä. Jatkossa kaikissa julkisissa pörssiyhtiöissä ainakin 40 prosenttia hallituksen toimivaan johtoon kuulumattomista hallituspaikoista tulisi mennä “aliedustetun sukupuolen” edustajille.

Jäsenmaat voivat myös vaihtoehtoisesti valita yhteiskiintiön sekä toimivaan johtoon kuuluville että kuulumattomille paikoille, jolloin aliedustetun sukupuolen edustajia tulisi olla vähintään kolmasosa.

Kiintiöt tulevat voimaan vuonna 2026.

Euroopan komission mukaan naiset ovat aliedustettuina korkea-arvoisissa tehtävissä, vaikka Euroopassa on paljon erittäin ammattitaitoisia naisia. (Lähde: AFP)

Saksan entinen liittokansleri Angela Merkel puolusti Venäjä-politiikkaansa

Saksan entinen liittokansleri Angela Merkel on puolustanut Venäjää kohtaan toteuttamaansa politiikkaa. Merkel puhui asiasta tiistaina ensimmäisessä laajemmassa haastattelussaan, jonka hän on antanut sen jälkeen, kun väistyi maansa johdosta noin puoli vuotta sitten.

Merkel sanoi, ettei ollut sinisilmäinen Venäjän presidentti Vladimir Putinia kohtaan. Lisäksi hän alleviivasi, etteivät diplomaattiset toimet ole vääriä pelkästään siksi, että ne eivät ole toimineet. Merkelin mukaan hänellä ei ole mitään anteeksipyydettävää.

Merkel tapasi Putinia säännöllisesti toimiessaan Saksan liittokanslerina 16 vuoden ajan. (Lähde: AFP)

Venäjän ja Turkin ulkoministerit neuvottelevat Mustanmeren viljakuljetuksista ruokakriisiä helpottamaan

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tapaa tänään Turkin-vastinparinsa Mevlut Cavusoglun Ankarassa. Ulkoministerien on määrä neuvotella mahdollisten huoltokäytävien perustamisesta Mustallemerelle edessä häämöttävän maailmanlaajuisen ruokakriisin lievittämiseksi.

Ukrainassa on tällä hetkellä jumissa noin 20–25 miljoonaa tonnia viljaa, jota ei voida kuljettaa pois maasta. Sodan vaikutusten pelätään johtavan jopa nälänhätiin, koska monissa maissa ruokahuolto perustuu tuontiin Ukrainasta.

Ukraina oli ennen Venäjän hyökkäystä maailman neljänneksi suurin viljan viejä.

YK-raportti: Israelin palestiinalaisiin kohdistuvat toimet pääsyynä väkivallan kierteeseen alueella

Israelin miehitykset palestiinalaisalueilla ja palestiinalaisten syrjintä ovat pääsyitä väkivallan kierteeseen alueella, sanotaan YK:n ihmisoikeusneuvoston nimittämän tutkintakomission raportissa.

Komissio tutki muun muassa aiempia YK:n alaisia suosituksia ja päätöksiä tilanteesta sekä niiden toimeenpanoa.

Valtaosa suosituksista oli kohdistettu Israelia kohtaan, mikä viittaa tutkintakomission edustajan mukaan konfliktin epäsuhtaiseen luonteeseen ja siihen, kuinka yksi osapuoli miehittää toista.

Suosituksista valtaosaa ei ollut pantu toimeen konfliktin kummankaan osapuolen toimesta.

Israel sekä sen liittolaismaa Yhdysvallat pitävät raporttia yksipuolisena. (Lähde: AFP)

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi