play

Yön uutiskooste: HS-gallupin mukaan yli 90 prosenttia suomalaisista katsoo presidentti Niinistön onnistuneen tehtävässään, G20-maiden ulkoministerikokous alkaa Balilla

Kuva: Sonny Tumbelaka / Lehtikuva

Koonneet: Arttu Mäkelä ja Ville Väänänen / STT

Jopa 92 prosenttia suomalaisista katsoo presidentti Sauli Niinistön onnistuneen tehtävässään, selviää tänään julkistetusta Helsingin Sanomien kyselystä. Presidentin suosio on noussut lehden mukaan ennätyslukemiin. Edellisessä vastaavassa kyselyssä joulukuussa 87 prosenttia koki presidentin onnistuneen.

Myös arviot hallituksen toiminnasta ovat kohentuneet alkuvuoden aikana. 58 prosenttia suomalaisista katsoo pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen onnistuneen tehtävässään. Viime joulukuun kyselyssä hallituksen toiminnan näki onnistuneeksi 48 prosenttia suomalaisista.

Kantar TNS:n tekemään kyselyyn vastasi noin tuhat ihmistä ja virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Avustaja: Britannian pääministeri Boris Johnson erotti asunto- ja kuntaministerinsä

Britannian pääministeri Boris Johnson on erottanut tärkeän liittolaisensa, asunto- ja kuntaministeri Michael Goven. Goven potkuista kertoi Sky Newsille Johnsonin avustaja James Duddridge.

Aiemmin keskiviikkona joukko kabinettiministereitä oli saapunut pääministerin virka-asuntoon Downing Street 10:een kehottaakseen Johnsonia eroamaan pääministerin tehtävästä. Brittimedian mukaan Johnson oli kuitenkin kieltäytynyt eroamasta.

Mediatietojen mukaan Johnson on sanonut haluavansa keskittyä tärkeisiin kysymyksiin, joita Britannialla on edessään. Johnsonin mukaan hänen eronsa saattaisi johtaa johtajakilpailun aiheuttamaan kaaokseen. (Lähde: AFP)

Bidenin pitkäaikainen viestintäjohtaja jättää tehtävänsä - haluaa viettää enemmän aikaa perheensä kanssa

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin viestintäjohtaja Kate Bedingfield jättää tehtävänsä, Valkoinen talo kertoi keskiviikkona. Hän ehti johtaa Bidenin viestintää kaikkiaan kolmen vuoden ajan.

Bedingfieldin on määrä jättää tehtävänsä myöhemmin tässä kuussa. Viestintäjohtaja on kertonut haluavansa viettää enemmän aikaa aviomiehensä ja nuorten lastensa kanssa.

Bedingfield oli Bidenin viestintäjohtajana jo tämän ollessa varapresidenttinä. Tämän lisäksi hän oli Bidenin rinnalla myös presidentinvaalikampanjan aikana.

Ovi ei käy ensimmäistä kertaa Bidenin viestintätiimissä. Esimerkiksi toukokuussa Valkoisen talon lehdistösihteeri Jen Psaki jätti tehtävänsä. (Lähde: AFP)

Britannian MI5 ja Yhdysvaltain FBI varoittavat Kiinan teollisuusvakoilusta harvinaislaatuisessa yhteislausunnossa

Kiinalaisten teollisuusvakoojien aiheuttama uhka on merkittävä sekä Britanniassa että Yhdysvalloissa ja se vain kasvaa entisestään, varoittavat Britannian tiedustelupalvelu MI5 ja Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI harvinaislaatuisessa yhteislausunnossa.

MI5:n ja FBI:n johtajat puhuivat eilen Lontoossa virkamiehille ja yritysjohtajille.

Brittiviraston johtaja kertoo heillä olevan käynnissä seitsemän kertaa niin paljon kiinalaisvakoiluun liittyviä tutkintoja kuin vuonna 2018.

FBI:n johtaja sanoi Kiinan olevan uhka myös muualla maailmassa ja painotti Kiinan haluavan varastaa yrityksiltä niiden teknologian ja valloittaa niiden markkinat. (Lähde: AFP)

G20-maiden ulkoministerikokous alkaa Balilla, Venäjän Lavrov osallistuu

Kaksipäiväinen G20-maiden ulkoministerien kokous alkaa Balilla tänään. Venäjältä kokoukseen on osallistumassa maan ulkoministeri Sergei Lavrov.

G20-maihin kuuluvat suurimmat talousmaat, joihin kuuluu myös Venäjä.

Yhdysvaltojen ulkoministeri Antony Blinken ei aio tavata Lavrovia kokouksessa, kertoi Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Ned Price. Hänen mukaansa venäläiset eivät ole antaneet syytä kahdenkeskiselle tapaamiselle.

Kokouksen teemana on nykyistä rauhanomaisemman, vakaamman ja hyvinvoivemman maailman rakentaminen.

Englannille mainio avaus EM-kotikisoissa ennätysyleisön edessä

Naisten jalkapallon EM-kisat alkoivat keskiviikkoiltana, kun Englanti voitti Itävallan 1–0. Englanti on kisajärjestäjä ja avausottelussa Manchesterin Old Trafford -stadionilla oli paikan päällä lähes 69 000 katsojaa, mikä on samalla naisten EM-kisojen uusi yleisöennätys.

Ottelun ainoan maalin teki 16. minuutilla Beth Mead, joka nosti pallon Itävallan maalivahdin Manuela Zinsbergerin yli. Itävallan puolustaja Carina Wenninger yritti putsata pallon pois maalilta, mutta ensimmäistä kertaa naisten EM-kisoissa käytössä olevat VAR-videotuomarit havaitsivat pallon ylittäneen kokonaan maaliviivan. (Lähde: TT)

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi