play

Yön uutiskooste: Kanadassa jahdataan kahta puukotuksista epäiltyä - kuolonuhreja 10, Britannia saa tänään uuden pääministerin

Loppusuoralla on ollut kaksi ehdokasta, Britannian nykyinen ulkoministeri Liz Truss (vas.) ja entinen valtiovarainministeri Rishi Sunak (oik.).

Loppusuoralla on ollut kaksi ehdokasta, Britannian nykyinen ulkoministeri Liz Truss (vas.) ja entinen valtiovarainministeri Rishi Sunak (oik.). Kuva: Lehtikuva / AFP

Koonneet: Anne Salomäki ja Milja Rämö / STT

Kymmenen ihmistä on kuollut ja useita loukkaantunut puukotuksissa kahdessa syrjäisessä yhteisössä Kanadassa, kertoo poliisi. Poliisi etsii parhaillaan kahta epäiltyä kolmen provinssin alueelta.

Poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa, että puukotuksia on tehty yhteensä 13 paikassa Saskatchewanin James Smith Cree Nationissa ja Weldonissa. Paikoista on löydetty 10 kuolonuhria, minkä lisäksi lukuisia uhreja on loukkaantunut. Heistä 15 on tähän mennessä kuljetettu eri sairaaloihin. (Lähde: AFP)

Tampere vaatii liki 30 vuotta sitten työmatkalla kaatuneelta bussikuskilta takaisin maksettuja korvauksia - käräjäoikeus antaa tuomion

Pirkanmaan käräjäoikeus antaa tänään tuomion korvauskiistasta, jonka juuret juontavat lähes 30 vuoden taakse.

Tampereen kaupungilla työskennellyt bussikuski liukastui työmatkalla tammikuussa 1993 sillä seurauksella, että menetti työkykynsä. Korvauksista käytiin oikeutta vuosikausia, kunnes Turun hovioikeus vuonna 2014 ratkaisi asian miehen hyväksi ja Tampereen kaupunki maksoi tälle korvauksia korkoineen runsaat 1,1 miljoonaa euroa.

Kaupunki vaatii nyt miestä palauttamaan sille yli 860 000 euroa, koska sen mukaan mies on saanut samoja korvauksia kahteen kertaan siltä sekä vakuutusyhtiöltä.

Espanjalaislehti: Itämereen syöksyneessä yksityiskoneessa oli saksalaisperhe

Eilen illalla Itämereen syöksyneessä yksityiskoneessa oli kyydissä saksalaisperhe, kertoo espanjalaislehti El Pais.

Lehden mukaan koneessa oli sen omistaja, 72-vuotias mies, jolla on yksityislentoihin erikoistunut yritys. Muiden matkustajien El Pais kertoo olleen omistajan 68-vuotias puoliso ja 26-vuotias tytär sekä 27-vuotias neljäs matkustaja, jonka ei tiedetä olleen muille sukua.

Itävaltalainen Cessna 551 putosi Latvian aluevesille Ventspilsin kaupungin edustalle eilen illalla. Kaikkien matkustajien uskotaan kuolleen.

Perustuslakiuudistus ei kelpaa chileläisille - vastustajat näyttävät vievän voiton kansanäänestyksessä

Chilessä uusi perustuslaki on kaatumassa kansanäänestyksessä. Kun äänistä on laskettu noin kolme neljäsosaa, yli 62 prosenttia on ilmaissut vastustavansa ehdotettua perustuslakia.

Perustuslakiesityksestä äänestettiin eilen. Uuden lain oli tarkoitus korvata nykyinen, diktaattori Augusto Pinochetin vallan aikana luotu perustuslaki.

Uudistusprosessi alkoi vuonna 2019 Chilessä alkaneen laajan tyytymättömyyden jälkeen. Uudistuksesta on aiemmin järjestetty kaksi kansanäänestystä, jossa ensimmäisessä päätettiin, tehdäänkö maahan uusi perustuslaki, ja toisessa ratkaistiin, ketkä esityksen valmistelevat. (Lähde: AFP)

Britanniassa selviää tänään uusi pääministeri

Britanniassa kerrotaan tänään, kuka nousee maan uudeksi pääministeriksi ja konservatiivien uudeksi puheenjohtajaksi.

Loppusuoralla on ollut kaksi ehdokasta, nykyinen ulkoministeri Liz Truss ja entinen valtiovarainministeri Rishi Sunak.

Uusi pääministeri valitaan, koska Boris Johnson menetti kuluneena kesänä omiensa luottamuksen.

Ennakkosuosikki konservatiivisen puolueen jäsenille suunnatuissa kyselytutkimuksissa on viime aikoina ollut Truss.

Estonian hautarauhan rikkomista punnitaan toistamiseen Ruotsissa

Uponneen autolautta Estonian hautarauhan rikkomista koskevassa oikeusjutussa annetaan tänään uusi tuomio Ruotsissa Göteborgin käräjäoikeudessa.

Käräjäoikeus ehti jo viime vuonna antaa kahdelle syytetylle ruotsalaismiehelle vapauttavan päätöksen. Hovioikeus kuitenkin katsoi, että käräjäoikeus ei tulkinnut lakia päätöksenteossa oikein, minkä vuoksi tapaus palautettiin uudelleen käräjäoikeuden käsiteltäväksi.

Syyte koskee ruotsalaismiehiä, jotka olivat osa Estonian uppoamista koskevaa dokumenttisarjaa kuvannutta ryhmää. He tekivät sukellusrobotilla kuvauksia syksyllä 2019.

Tallinnasta Tukholmaan matkalla ollut autolautta Estonia upposi syyskuussa 1994. Haverissa kuoli 852 ihmistä.

Vuoden 1972 olympialaisten terrori-iskua muistetaan Münchenissä

Saksassa Münchenin kesäolympialaisiin tehdystä terrori-iskusta tulee tänään kuluneeksi tasan 50 vuotta. Tapahtumaa muistetaan tilaisuudessa, johon osallistuvat Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier ja Israelin presidentti Isaac Herzog. Mukana on myös vuonna 1972 surmansa saaneiden israelilaisten omaisia.

Palestiinalaisterroristien hyökkäys johti kaikkiaan 11 israelilaisen urheilijan ja valmentajan kuolemaan. Lisäksi surmansa sai yksi saksalaispoliisi. Musta syyskuu -ryhmän terroristeista kuoli viisi.

Olympiakisoja jatkettiin verilöylystä huolimatta vain reilun vuorokauden tauon jälkeen. (Lähde: AFP)

Suomi kohtaa Serbian EM-koripalloilun myöhäispelissä

Suomi kohtaa Serbian koripalloilun EM-kisojen kolmannessa alkulohkopelissään tänä iltana. Ottelu alkaa Prahassa kello 22.

Suomi on aloittanut turnauksen häviämällä Israelille ja voittamalla Puolan. Serbia on voittanut Hollannin ja Tshekin.

Serbian ykköstähti on kaksi kertaa NBA-koripalloliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu keskushyökkääjä Nikola Jokic.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi