play

Yön uutiskooste: Norjan Kongsbergin hyökkäyksestä pidätetty on 37-vuotias Tanskan kansalainen, lähes puolet suomalaisista vastustaa terveysveron käyttöönottoa

Kuva: LEHTIKUVA / AFP

Koonneet: Arttu Mäkelä ja Milja Rämö / STT

Norjan Kongsbergin hyökkäyksestä epäilty mies on 37-vuotias Tanskan kansalainen, joka on asunut paikkakunnalla. Poliisi kertoi asiasta Suomen aikaa alkuyöstä julkaistussa lehdistötiedotteessa.

Kongsbergissä ainakin viisi ihmistä on kuollut ja kaksi haavoittunut jousipyssymiehen hyökkäyksessä. Poliisi sai tiedon tapahtumista keskiviikkona Suomen aikaa iltaseitsemän jälkeen.

Viranomaiset olivat alkujaan vaitonaisia epäillystä, mutta kertoivat päätyneensä julkaisemaan tiedotteen, sillä asiasta on liikkunut paljon huhuja sosiaalisessa mediassa.

Tanskalaisuutistoimisto Ritzaun mukaan miestä syytetään ainakin viiden ihmisen surmasta.

Uutissuomalainen: Lähes puolet suomalaisista vastustaa terveysveron käyttöönottoa

Lähes puolet suomalaisista vastustaa terveysveron käyttöönottoa, käy ilmi Uutissuomalaisen teettämästä gallupista.

Veroa vastusti 48 prosenttia gallupiin vastanneista, ja sitä kannatti 37 prosenttia vastaajista. Noin joka seitsemäs eli 15 prosenttia ei osannut kertoa kantaansa.

Naisista terveysveroa puolsi 39 prosenttia, miehistä vain kolmannes.

Gallupin toteutti Tietoykkönen syyskuussa, ja siihen vastasi 1 000 suomalaista. Virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Hallitus valmistelee terveysperusteisen veron käyttöönottoa. Vero kohdistuisi esimerkiksi sokeriin.

Danske Bankin palvelut palautuneet pääosin käyttöön toimintahäiriön jälkeen

Danske Bankin palvelut ovat pääosin palautuneet käyttöön, pankki kertoi Twitterissä myöhään keskiviikkoiltana. Pankki pahoitteli tviitissään häiriöstä asiakkailleen aiheutunutta vaivaa.

Danske Bankilla ilmeni keskiviikkoiltana teknisiä häiriöitä. Pankin mukaan häiriöt vaikuttivat verkkopankkiin ja mobiilipankkiin kirjautumiseen sekä niissä näkyviin tietoihin. Myös kortti- ja verkkomaksamisessa sekä tunnistautumisessa muihin verkkopalveluihin Danske Bankin pankkitunnuksilla kerrottiin olleen häiriöitä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomi pyrkii YK:n ihmisoikeusneuvoston jäseneksi, valinta tehdään tänään

YK:n yleiskokous päättää tänään, tuleeko Suomesta ihmisoikeusneuvoston jäsen kaudelle 2022–2024. Vuonna 2006 perustettu ihmisoikeusneuvosto on YK:n keskeisin ihmisoikeuksia käsittelevä elin. Neuvostossa on 47 jäsentä, jotka valitaan maaryhmittäin kolmen vuoden kausille.

Suomi oli ihmisoikeusneuvoston jäsen vuosina 2006–2007. Tällä hetkellä Suomi on ihmisoikeusneuvostossa tarkkailijana. Suomen valinta neuvoston jäseneksi on hyvin todennäköinen, sillä Länsi-Euroopan maaryhmässä on paikkoja jaossa yhtä paljon kuin hakijoitakin. Ulkoministeriön mukaan Suomen tavoitteena on neuvoston jäsenenä edistää muun muassa naisten ja tyttöjen oikeuksia.

Viron uusi presidentti Karis saapuu vierailulle Suomeen

Viron uusi presidentti Alar Karis saapuu tänään vierailulle Suomeen. Kyseessä on virkakautensa tällä viikolla aloittaneen presidentti Karisin ensimmäinen ulkomaanmatka Viron presidenttinä. Hän vierailee aiemmin päivällä myös Latviassa.

Presidentti Sauli Niinistö tapaa Karisin Presidentinlinnassa. Suomen ja Viron kahdenvälisten suhteiden lisäksi presidentit keskustelevat ajankohtaisista kansainvälisistä aiheista.

Keskustelujen päätteeksi presidentit pitävät yhteisen lehdistötilaisuuden.

Tennistähti Daniil Medvedevin ATP-turnaus tyssäsi yllättäen bulgarialaispelaajan käsittelyssä

Tenniksen Yhdysvaltain avoimien hallitsevan mestarin Daniil Medvedevin taival ATP-turnauksessa Yhdysvaltain Indian Wellsissä tyssäsi yllättäen.

Maailmanlistalla toisella sijalla oleva venäläistähti putosi turnauksessa 23. sijoitetun Grigor Dimitrovin käsittelyssä neljännellä kierroksella. Bulgarialainen vei miesten kohtaamisessa voiton erin 4–6, 6–4, 6–3.

Medvedev arvioi, että Dimitrov vienee koko turnauksen voiton, jos tämä pelaa samalla lailla kuin heidän kohtaamisensa jälkimmäisellä puoliskolla. Venäläisen mukaan Dimitrov pelasi ottelun toisen puoliskon paremmin kuin kukaan hänen Yhdysvaltain avoimissa kohtaamansa.

Medvedev perusteli oman turnauksensa päättymistä fyysisillä vaivoilla. (Lähde: AFP)

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi