play

Yön uutiskooste: Poliisi käytti Oulussa ampuma-asetta teräaseella aseistautuneen henkilön pysäyttämiseksi, kolme kuoli lumivyöryssä Itävallassa

Kuva: Ville Rantanen / Lehtikuva

Koonneet: Arttu Mäkelä, Ville Väänänen / STT

Oulussa poliisi on käyttänyt hälytystehtävän yhteydessä ampuma-asetta. Oulun poliisilaitoksen mukaan poliisi käytti asetta teräaseella aseistautuneen henkilön pysäyttämiseksi. Kyseisen henkilön kerrotaan hyökänneen poliisia kohti.

Poliisin ampuma henkilö sai vammoja, mutta hänen vammansa eivät ole alustavan tiedon mukaan henkeä uhkaavia. Poliisi antoi henkilölle paikanpäällä ensiapua ja sairaankuljetuksen yksikkö vei tämän sairaalaan hoidettavaksi.

Tapauksesta on kirjattu rikosilmoitus murhan yrityksestä, koska hyökkäys kohdistui poliisiin. Poliisit eivät haavoittuneet tilanteessa.

Poliisin aseenkäytön osalta tutkinnanjohto siirtyy syyttäjälle.

Kireää pakkasta luvassa sekä tänään että huomenna

Sää on sekä tänään että huomenna enimmäkseen poutaista. Huomenna sää kuitenkin muuttuu etelästä alkaen pilvisemmäksi.

Huomenna itsenäisyyspäivänä sää on kylmä ja pakkanen on kireää, kertoo Ilmatieteen laitos. Lämpötilat ovat ajankohtaan nähden jopa noin kymmenen astetta tavanomaista kylmempiä.

Lapissa on voimassa pakkasvaroitus.

Kaupunkikeskustojen alamäkeen kääntynyttä elinvoimaa halutaan vahvistaa uusilla suosituksilla

Kaupunkikeskustojen elinvoima on kääntynyt laskuun, mutta uusien kehittämissuositusten avulla keskustoja halutaan taas vahvistaa. Suositusten mukaan monipuolinen tapahtumatarjonta tuo keskustoihin väkeä ja rahaa. Kävijöitä vetävät puoleensa sekä isommat festivaalit että kauppa-, ravintola- ja yhteisötapahtumat.

Lisäksi ruokakaupat ovat tärkeitä, sillä ne houkuttelevat asiakkaita myös erikoiskauppoihin. Elävät Kaupunkikeskustat -yhdistyksen kokoama asiantuntijaverkosto laati suositukset ympäristöministeriön toimeksiannosta.

Koronapassista luopumista vaativa kansalaisaloite etenee eduskuntaan

Koronapassista luopumista vaativa kansalaisaloite on kerännyt vaadittavat 50 000 allekirjoitusta ja etenee eduskunnan käsittelyyn.

Kansalaisaloitteen mukaan koronapassin käyttö on Suomen perustuslain ja YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen vastaista. Sen nähdään syrjivän kansalaisia sekä asettavan heitä eriarvoiseen asemaan ja tästä syystä passista tulisi aloitteen mukaan luopua välittömästi.

Viime kuussa käsittelyyn vaadittavat allekirjoitukset keräsi koronapassin käyttöönottoa työpaikoilla vastustava kansalaisaloite. Myös tuoreeltaan allekirjoitusrajan ylittäneessä aloitteessa vastustetaan passin käytön laajentamista työpaikoille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kolme kuoli lumivyöryssä Itävallassa

Itävallassa on kuollut lumivyöryssä kolme ihmistä, minkä lisäksi kahden kerrotaan loukkaantuneen. Asiasta kertoo Itävallan Punainen risti. Ryhmä oli ollut lumivyöryn aikaan kunnostetun rinteen ulkopuolella.

Lumivyöry iski lauantaina päivällä noin 2 400 metrin korkeudessa, kertoo Punaisen ristin edustaja itävaltalaisuutistoimisto APA:lle.

Itävaltalaislehti Kronen Zeitungin mukaan lumivyöryn yllättämässä ryhmässä oli kaikkiaan yksitoista ihmistä. Osa hautautui lumivyöryn alle vain osittain.

Kaksi ihmistä löytyi kuolleena, kun taas kolmas kuoli sen jälkeen, kun hänet oli lennätetty sairaalaan. Kaksi loukkaantunutta vietiin sairaalaan. (Lähde: AFP)

Salibandymiehet päättävät MM-alkusarjan - vastassa altavastaaja Latvia

Suomen miesten salibandymaajoukkue päättää MM-kotikisojen alkusarjan tänään ja kohtaa iltapäiväottelussa Latvian. Suomi tavoittelee kolmatta peräkkäistä voittoa, kun perjantaina kaatui Tanska 7–0 ja eilen suursuosikki Ruotsi 7–3. Latvia on hävinnyt Ruotsille 1–11, mutta pelasi eilen Tanskan kanssa tasan 5–5.

Suomi ja Latvia iskevät yhteen Helsingin jäähallissa kello 15 alkaen. Ruotsi ja Tanska päättävät alkusarjan maanantaina.

Hallitseva maailmanmestari Suomi pelaa puolivälieräottelunsa keskiviikkona.

Helmarien hyökkääjä Juliette Kemppi uuteen seuraan

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen Helmarien hyökkääjä Juliette Kemppi siirtyy uuteen seuraan Ruotsissa. Kalmarissa ilmestyvä Barometern-lehti kertoo Kempin siirtyvän Damallsvenskaniin nousseeseen IFK Kalmariin.

Kemppi siirtyi kesken viime kauden Englannista Ruotsiin Växjö DFF:n riveihin. Växjön kausi päättyi putoamiseen ja kaarinalaislähtöinen hyökkääjä joutui etsimään uuden seuran.

27-vuotias Kemppi on pelannut Helmareissa 59 ottelua, joissa hän on tehnyt viisi maalia.

Haula käynnisti Bostonin takaa-ajon, Tampa Bay ratkaisi jatkoajalla

Jääkiekon NHL:ssä hallitseva mestarijoukkue Tampa Bay Lightning voitti Boston Bruinsin 3–2 vieraskaukalossa. Tampa Bayn tähtihyökkääjä Steven Stamkos ratkaisi voiton jatkoajalla tulisella laukauksellaan.

Boston oli ottelussa kahden maalin tappioasemassa, kunnes se aloitti takaa-ajon toisen erän loppupuolella. Bostonin kirissä oli mukana myös joukkueen suomalaishyökkääjä Erik Haula, joka teki ison esityön Charlie Coylen 1–2-kavennusosumaan.

Tehot 1+4 tällä kaudella kerännyt Haula sai peliaikaa lähes 17 minuuttia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi