play

Yön uutiskooste: Saarikko ehdottaa ylimääräistä lapsilisää perheille, Yhdysvaltain senaatti antoi tukensa Suomen Nato-jäsenyydelle

Valtiovarainministeri Annika Saarikko kertoi valtiovarainministeriön sisäisten budjettineuvotteluiden tilanteesta tiedotustilaisuudessaan Espoossa 3. elokuuta.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko kertoi valtiovarainministeriön sisäisten budjettineuvotteluiden tilanteesta tiedotustilaisuudessaan Espoossa 3. elokuuta. Kuva: LEHTIKUVA / MIKKO STIG

STT

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) ehdottaa ylimääräisen lapsilisän maksamista kaikille perheille tämän vuoden lopulla. Ehdotuksestaan Twitterissä kertoneen Saarikon mukaan tuki on tarpeen, koska ruuan, energian ja liikkumisen nousseet hinnat ovat koetelleet lapsiperheitä.

Saarikon mukaan ehdotus on kertaluontoinen, eikä vaatisi uutta lainanottoa. Rahoitus ylimääräisen lapsilisän maksamiseen saataisiin valtiovarainministerin mukaan hallituksen lisätalousarviovarauksesta.

VM:n ykkösvirkamies Majanen haluaa tavata ammattiliitot työmarkkinasolmun kiristyessä

Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Juha Majanen suunnittelee tapaavansa ammattiliittojen johtajat. Hän kertoo STT:lle, että haluaa pohtia heidän kanssaan syksyn työehtosopimusneuvottelujen tilannetta.

Majanen toivoo, että työmarkkinapöydissä syntyisi hyvin maltillinen palkkaratkaisu. Hänen mukaansa inflaatiota suuremmat palkankorotukset laukaisisivat vaikean ja pitkäaikaisen kierteen.

Niinistö keskustelee hallituksen kanssa venäläisten viisumeista

Presidentti Sauli Niinistö ja hallitus tapaavat tänään Kultarannassa presidentin esittelyn yhteydessä. Niinistö on tapaamisen edellä ilmoittanut haluavansa keskustella hallituksen kanssa venäläisille myönnettävistä turistiviisumeista, joilla nämä pääsevät Suomeen ja muualle Schengen-alueelle.

Ulkoministeriöstä kerrottiin eilen STT:lle, että presidenttiä on informoitu vaihtoehdoista venäläisten viisumikäytäntöjen mahdolliseksi muuttamiseksi.

Venäläisten matkailijoiden avoin pääsy Suomeen on herättänyt paheksuntaa Ukrainan sodan takia.

Tänään päivä on sateinen ja suuressa osassa maata lämmin

Ukkoskuurot saapuvat yön aikana Suomeen lännestä, Ilmatieteen laitos kertoo.

Aamulla ukkoskuuroja voi tulla Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin alueilla. Päivällä ukkonen väistyy, mutta sateet jatkuvat. Eteläisessä ja keskisessä Suomessa voi tulla yksittäisiä sadekuuroja.

Lämpötilat kohoavat etelässä 25–26 asteeseen ja maan keskiosissa 22–25 asteeseen. Maan pohjoisosissa lämpötila jää 15–20 asteeseen.

Huomenna maahan leviää laajempi sadealue, ja lämpötilat kipuavat osassa maata lähelle 30:tä astetta.

Yhdysvaltain senaatti antoi tukensa Suomen Nato-jäsenyydelle

Yhdysvalloissa senaatti on odotetusti antanut hyväksyntänsä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksille. Senaatti äänesti asiasta varhain torstaina Suomen aikaa. Sadasta senaattorista 95 äänesti Suomen jäsenyyden ratifioinnin puolesta. Vastaan äänesti republikaanisenaattori Josh Hawley. Lisäksi republikaani Rand Paul äänesti tyhjää.

Hyväksyntää pidettiin jo ennen äänestystä varsin varmana, sillä se tarvitsi senaatissa kahden kolmasosan tuen.

Yhdysvaltain kongressin edustajainhuone hyväksyi jo heinäkuussa päätöslauselman, joka kannattaa Suomen ja Ruotsin liittymistä sotilasliitto Natoon.

Nato-jäsenyys tulee ratifioida eli vahvistaa kaikissa sotilasliiton 30 nykyisessä jäsenmaassa.

Meksikossa yritetään pelastaa yhdeksää loukkuun jäänyttä kaivostyöntekijää

Meksikossa sotilaat, pelastajat ja pelastuskoirat yrittivät pelastaa arviolta yhdeksää hiilikaivokseen jumiin jäänyttä kaivostyöntekijää keskiviikkona, maan presidentti Andres Manuel Lopez Obrador kertoi.

Hiilikaivoksessa sattui sortuma Coahuilan osavaltiossa Sabinasin kaupungin alueella pohjoisessa Meksikossa.

Yhdysvaltain rajalla sijaitsevassa Coahuilan osavaltiossa on nähty usein tuhoisia kaivosonnettomuuksia. Esimerkiksi vuonna 2006 Pasta de Conchos-kaivoksessa tapahtuneessa räjähdyksessa kuoli 65 ihmistä.

Viime vuonna alueella kuoli onnettomuudessa seitsemän kaivostyöntekijää.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi