play

Yön uutiskooste: SDP linjaa tänään Nato-kantansa, Leijonat kohtaa illalla Latvian

Kuva: Roni Lehti / Lehtikuva

Koonneet: Arttu Mäkelä, Kirsti Karttunen / STT

Ylimääräinen puoluevaltuusto linjaa SDP:n kannan Nato-jäsenyyteen

SDP:n puoluevaltuusto kokoontuu tänään Helsinkiin ylimääräiseen kokoukseen, jossa se linjaa puolueen kannan Nato-jäsenyyteen.

Kokouksen aluksi SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin antaa turvallisuuspoliittisen tilannekatsauksen.

Puoluevaltuuston odotetaan ottavan Nato-jäsenyyteen myönteisen kannan. Torstaina pääministeri Marin ja presidentti Sauli Niinistö kertoivat yhteisessä tiedotteessa, että he kannattavat Suomen hakeutumista Natoon.

Torstaina myös SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman arvioi, että Nato-jäsenyyshakemuksen jättäminen saa SDP:n eduskuntaryhmässä erittäin laajan tuen.

Uutissuomalainen: Kausityöntekijöiden määrä jää jopa kolmanneksen vajaaksi

Kausityöntekijöiden määrästä jää tänä kesänä uupumaan noin kolmasosa, kertoo Uutissuomalainen. Tämä johtuu siitä, että ukrainalaisten kausityöntekijöiden määrä näyttää jäävän selvästi pienemmäksi kuin aiemmin.

Maahanmuuttoviraston mukaan ukrainalaisille myönnettyjen kausityölupien määrä on puolittunut viime vuoteen verrattuna.

Tulevalle satokaudelle saadaan Maa- ja metsätalousministeriön arvion mukaan korkeintaan 10 000 ukrainalaista kausityöntekijää, kun tarvetta olisi noin 16 000 kausityöntekijälle.

Viime vuonna Maahanmuuttovirasto myönsi kausityöluvista valtaosan ukrainalaisille.

Vaikeat kotiolot voivat korostaa nuorisotilojen merkitystä

Nuorisotilat ovat monin tavoin merkittäviä nuorille – heidän taustoistaan riippumatta. Tilojen merkitys saattaa kuitenkin korostua entisestään niiden nuorten keskuudessa, joilla on vaikeat kotiolot tai elämässään muita haasteita, kerrotaan Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry:stä.

Fyysiset nuorisotilat ovat usein tärkeitä esimerkiksi yksinäisyydestä kärsiville nuorille. Nuorisotiloja käyttävät erityisesti ne nuoret, joilla ei ole muita aikaa vieviä harrastuksia.

Nuorisotiloja tarjoavat kuntien lisäksi esimerkiksi seurakunnat ja nuorisotyötä tekevät järjestöt. Nuorisotutkimusseuran mukaan tilojen määrä on viime vuosina vähentynyt.

Tänään selviää, kuka voittaa Euroviisut

Euroviisujen finaali kisataan tänä iltana Italian Torinossa. Finaalissa on mukana myös Suomen edustaja The Rasmus kappaleellaan Jezebel.

Finaali alkaa Suomen aikaa kello 22, ja suoraa lähetystä voi seurata Ylen kanavilla.

Viisufinaalissa kilpailee 25 maata. Niistä 20 valittiin tiistaina ja torstaina järjestetyistä semifinaaleista. Niiden lisäksi finaalissa on suoraan mukana viisi suurinta rahoittajamaata: kisaisäntä Italia, Espanja, Saksa, Ranska ja Britannia.

Tänä vuonna Ukraina on Euroviisujen suuri voittajasuosikki.

Poliisi: Ensimmäinen jääkiekon MM-päivä sujui Tampereella rauhallisesti

Jääkiekon MM-kilpailuiden ensimmäinen päivä sujui Tampereella poliisin näkökulmasta rauhallisesti, kertoo Sisä-Suomen poliisi.

Tampereen keskustassa iltapäivän ja alkuillan kerrotaan olleen jopa normaalia perjantaita rauhallisempia. Illan aikana poliisi puuttui kuitenkin muutamaan yksittäiseen häiriötapaukseen avustamalla tapahtuman järjestyksenvalvojia.

Liikenteessä oli poliisin mukaan iltapäivällä paikallisia ja hetkellisiä ruuhkia.

Poliisi kommentoi avauspäivän tapahtumia eilen myöhään illalla julkaisemassaan tiedotteessa. Tuohon mennessä ensimmäisen kisapäivän pelit oli jo pelattu.

Naton epävirallinen ulkoministerikokous alkaa Berliinissä - myös Haavisto vieraana

Saksan Berliinissä alkaa tänään kaksipäiväinen Nato-maiden ulkoministerien epävirallinen tapaaminen. Suomen ja Ruotsin edustajat on kutsuttu kokouksen yhteydessä pidettävälle päivälliselle tänään. Suomea edustaa kokouksessa ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.).

Kokouksen yhteydessä ulkoministeri Haavistolla on myös kahdenvälisiä tapaamisia, kerrotaan valtioneuvoston tiedotteessa.

Sekä Suomen että Ruotsin valtiojohto ilmaisivat tällä viikolla aikeensa hakea Nato-jäsenyyttä. Suomessa presidentin ja hallituksen odotetaan antavan sunnuntaina eduskunnalle selontekonsa, joka esittää virallisesti sotilasliiton jäseneksi hakemista.

Pohjois-Korea kertoo uusista koronakuolemista - 21 kuumeessa olleen sanotaan kuolleen

Pohjois-Korea on ilmoittanut jälleen uusista kuolemista, joiden se kertoo johtuvan kuumeesta. Pelkästään eilen maassa kirjattiin valtiollisen KCNA-uutistoimiston mukaan 174 440 kuumetapausta, joista 81 430 kerrotaan toipuneen ja 21 kuolleen.

Eristäytynyt Aasian maa kertoi virallisesti ensimmäisestä koronatartunnastaan torstaina. Eilen Pohjois-Korea puolestaan kertoi ensimmäisistä "kuumekuolemista". Tuolloin menehtyneistä yhdellä kerrottiin todetun koronatartunta. Kaikkiaan kuolemantapauksia on vahvistettu nyt 27.

Uutistoimisto ei kertonut olivatko tuoreet kuolonuhrit saaneet positiivista koronatestitulosta. Asiantuntijoiden mukaan maalla ei ole mahdollisuuksia laajamittaiseen testaukseen. (Lähde: AFP)

Koronatoimistaan suitsutetulla Uuden-Seelannin pääministerillä Jacinda Ardernilla korontartunta

Uuden-Seelannin pääministerillä Jacinda Ardernilla on koronavirustartunta, kertoo hänen kansliansa. Ardernin oireita kuvaillaan kohtalaisiksi ja hänen kerrotaan eristäytyvän kotiinsa seitsemän päivän ajaksi.

Pääministeri on ollut eristäytyneenä jo viime sunnuntaista, sillä hänen kumppaninsa Clarke Gayford oli saanut aiemmin positiivisen testituloksen.

Uutta-Seelantia ja Ardernia on suitsutettu pandemian aikana koronatoimiensa vuoksi. Tyynellämerellä sijaitseva saarivaltio lähestyi pandemian alkuvaiheilla virusta erittäin tiukoin rajoitustoimin ja esimerkiksi koronaan liittyvien kuolemien määrä on pysynyt matalana.

Viime aikoina maassa on kuitenkin jyllännyt viruksen omikronvariantti. (Lähde: AFP)

Biden tukee Suomen ja Ruotsin oikeutta päättää omasta tulevaisuudestaan

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on ilmaissut tukensa Suomen ja Ruotsin oikeudelle päättää omasta tulevaisuudestaan, ulkopolitiikastaan ja turvallisuusjärjestelyistään.

Valkoinen talo kertoo asiasta tiedotteessa, joka käsittelee Bidenin eilistä puhelua tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja Ruotsin pääministerin Magdalena Anderssonin kanssa. Niinistö kertoi yhteispuhelusta jo aiemmin Twitterissä.

Valkoisen talon mukaan valtionjohtajat keskustelivat maiden välisestä puolustus- ja turvallisuusyhteistyöstä sekä ponnisteluista transatlanttisen turvallisuuden vahvistamiseksi.

Presidentti Biden korosti jälleen tukevansa sotilasliitto Naton avoimien ovien politiikkaa.

Leijonat jatkaa MM-pelejään ja kohtaa Latvian

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue pelaa tänään MM-kotikisojen toisen ottelunsa ja kohtaa Latvian. Tampereen areenassa pelattava ottelu alkaa kello 20.20.

Leijonat voitti eilisessä avausottelussaan Norjan 5–0. Latvia taipui Yhdysvalloille maalein 1–4.

Tampereella pelataan tänään myös ottelut Ruotsi–Itävalta ja Tshekki–Britannia. Helsingin jäähallin kisatarjontaan kuuluvat Tanska–Kazakstan, Sveitsi–Italia ja Slovakia–Saksa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi