play

Yön uutiskooste: Teknologiateollisuuden työnantajien ja Ammattiliitto Pron vääntö toimihenkilöiden työehdoista jatkuu, Tanska vapauttaa kolme merirosvouksesta epäiltyä miestä

Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Koonneet: Milja Rämö ja Henrietta Nyberg / STT

Tänään iltapäivällä jatketaan valtakunnansovittelijan vetämänä Teknologiateollisuuden työnantajien ja Ammattiliitto Pron välistä toimihenkilöiden koskevaa työriidan sovittelua.

Vielä keskiviikkona sovitteluja käytiin Helsingin Bulevardilla valtakunnansovittelijan toimistolla. Tänään sovitteluita jatketaan virtuaalisesti kello 16 alkaen.

Ammattiliitto Pro uhkaa aloittaa viikon päästä perjantaina lakon noin sadassa alan yrityksessä jos sopua ei synny, kertoi Teknologiateollisuuden työnantajat Twitterissä keskiviikkona.

Koko maassa tänään rapsakka pakkassää

Rapsakka pakkanen paukkuu tänään koko maassa, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Eteläisessä Suomessa pakkasasteita on noin kymmenen. Muualla maassa on kylmempää, ja Lapissa lämpömittareiden elohopea voi paikoin painua 30 pakkasasteeseen.

Lauantain vastaisena yönä pakkasta on myös etelässä noin 20 astetta, sen jälkeen sää lauhtuu hieman. Paukkupakkaset jatkuvat kuitenkin ensi viikolle saakka.

Merialueilla on voimassa jäätämisvaroituksia, minkä lisäksi varoitetaan kovasta luoteis- ja pohjoistuulesta.

Tennistähti Djokovicin Australiaan pääsystä tuli poliittinen kysymys

Tennistähti Novak Djokovicin matka Australian avoimiin tyssäsi keskiviikkona Melbournen lentokentälle. Samalla miesten tenniksen kaksinpelin maailmanlistan ykkönen on herättänyt kuumaa keskustelua Australiassa.

Australiassa järjestetään tänä vuonna parlamenttivaalit. Pääministeri Scott Morrisonin suuntaan on viime vuosina satanut kritiikkiä muun muassa koronapandemian hoitamisesta.

Politiikantoimittaja Osman Faruqi kirjoittaa australialaislehti Sydney Morning Heraldissa, että Djokoviciin keskittymällä yritetään viedä kansallisen keskustelun huomio hallituksesta muualle.

Kyselyissä Morrison nähdään edelleen suosituimpana vaihtoehtona pääministeriksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tanska vapauttaa kolme merirosvouksesta epäiltyä miestä

Tanskassa on päätetty, että kolmea merirosvouksesta epäiltyä miestä vastaan ei nosteta syytteitä. Neljättä miestä epäillään edelleen, ja hän on kiinni otettuna Tanskassa.

Kaikki neljä miestä otettiin kiinni Guineanlahdella Afrikan länsirannikolla marraskuussa.

Kiinniottoa edelsi tulitaistelu Tanskan merivoimien aluksen kanssa. Tapahtumat saivat alkunsa, kun merellä partioineet merivoimat yritti tarkastaa kiinniotettujen aluksen.

Vuonna 2020 Guineanlahdella tehtiin 195 hyökkäystä alueella liikennöineisiin rahtialuksiin.

Parisprintit avaavat Imatran SM-hiihdot - viikonloppuna kilpaillaan olympiamatkoilla

Maastohiihdon Suomen mestaruuskilpailut alkavat tänään Imatralla vapaan hiihtotavan parisprinteillä. Alkuerät alkavat kello 9.30 ja loppukilpailut kello 13.

Lauantaina Imatralla hiihdetään naisten 10 ja miesten 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan mestaruuksista ja sunnuntaina vapaan hiihtotavan henkilökohtaiset sprinttikilpailut.

Viikonlopun lajit kuuluvat myös Pekingin talviolympialaisten ohjelmaan. Olympialaiset järjestetään helmikuussa.

Kapanen avitti Penguinsin voittoon Flyersista

Jääkiekon NHL:ssä Pittsburgh Penguins on rökittänyt kotonaan pelanneen Philadelphia Flyersin. Voitto irtosi maalein 6–2.

Penguins laukoi aloituserässä kolme maalia, kun isäntien saldo oli erän päätteeksi vielä nollassa. Toisen erän ainoa osuma oli Flyersin kavennusmaali.

Päätöserässä Pittsburgh tykitti kolmesti, Philadelphia kerran.

Penguinsin Kasperi Kapanen syötti joukkueensa neljännen maalin.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi