play

Yön uutiskooste: Twitter pyytää osaa erottamistaan työntekijöistä palaamaan, Kakko laukoi ottelun ensimmäisen maalin

Koonneet: Minja Viitanen ja Arttu Mäkelä / STT

Lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa kuvaavan kuvamateriaalin hallussapidon pitäisi olla rikos, katsoo lapsiasiavaltuutettu

Lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen esittää, että lapsiin kohdistuvaa vakavaa väkivaltaa esittävän kuvamateriaalin hallussapito pitäisi kriminalisoida. Tällä hetkellä ainoastaan materiaalin levittäminen on rikos.

Pekkarinen huomauttaa, että väkivaltamateriaali syntyy tilanteissa, joissa lapsiin tosiasiassa kohdistetaan väkivaltaa.

Väkivaltamateriaaliin pitäisi Lapsiasiavaltuutetun mukaan suhtautua rikoslaissa samoin kuin lasta seksuaalisesti esittävään materiaaliin.

Pekkarinen pyytää oikeusministeriötä arvioimaan väkivaltamateriaalin hallussapidon rangaistavuutta mahdollisimman pian.

Lumi- ja vesisateet lyhyelle tauolle - jo iltapäivällä maahan uusia sateita

Lumi- ja vesisateet siirtyvät Suomessa tänään lyhyelle tauolle. Iltapäivästä alkaen tilanne kuitenkin jälleen muuttuu, kun lännestä saapuva matalapaine tuo vesisateita maan etelä- ja keskiosiin.

Lännestä leviävät sateet voivat muuttua lumisiksi Kainuussa ja Keski-Suomen pohjoisosissa tiistain vastaisesta yöstä eteenpäin, kertoi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Henri Nyman.

Hänen mukaansa lunta saattaa tulla silloin Kainuussa jopa kymmenen senttiä.

Maan etelä- ja länsiosissa sää jatkuu alkuviikosta tavanomaista lämpimämpänä, ja mittarit näyttävät viidestä kymmeneen lämpöastetta. Pohjoisessa on pikkupakkasta.

Arizonalaisen kuvernööriehdokkaan toimistolle lähetetty epäilyttävää valkoista jauhetta

Arizonalaisen kuvernööriehdokkaan Kari Laken toimistolle kerrotaan lähetetyn postitse epäilyttävää valkoista jauhetta. Poliisin tutkintaansa ottamasta tapauksesta kertovat muun muassa CNN ja Daily Beast.

Republikaaniehdokas Laken edustajan mukaan viranomaiset ovat takavarikoineet kaksi kirjekuorta, jotka on lähetetty liittovaltion poliisin FBI:n laboratorioon analysoitaviksi.

Yhdysvalloissa järjestetään välivaalit tiistaina, ja vaalien alla maassa on noussut huolta poliittisen väkivallan mahdollisuudesta.

Arizonassa uhkauksia ovat CNN:n mukaan saaneet niin republikaanien kuin demokraattienkin edustajat.

Pohjois-Korea sanoo vastaavansa USA:n ja Etelä-Korean yhteisiin harjoituksiin sotilaallisin toimenpitein

Pohjois-Korea sanoo vastaavansa sotilaallisin toimin Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean yhteisiin harjoituksiin, kertoo valtiollinen uutistoimisto KCNA. Pohjois-Korean asevoimien mukaan harjoituksiin reagoitaisiin jatkossa hellittämättömillä, määrätietoisilla ja musertavilla käytännön sotilaallisilla toimenpiteillä.

Yhdysvallat ja Etelä-Korea saivat viime viikolla päätökseen historian suurimmat keskinäiset ilmasotaharjoituksensa.

Pohjois-Korea on viime viikkoina tehnyt useita ohjuskokeita. Tuoreessa tiedotteessaan maan asevoimat sanoi viimeaikaisten ohjuskokeiden olleen selkeä vastaus Yhdysvaltain ja Etelä-Korean viimeviikkoisille sotaharjoituksille. (Lähde: AFP)

Mediat: Twitter pyytää osaa erottamistaan työntekijöistä palaamaan

Twitter pyytää osaa yhtiön erottamista työntekijöistä palaamaan takaisin laajojen irtisanomisten jälkeen, kertovat muun muassa uutistoimisto Bloomberg ja Insider-uutissivusto.

Osa palaamaan pyydetyistä sai lähtöpassit erehdyksessä, kertovat lähteet Bloombergille. Toisten osalta johto on sittemmin tajunnut, että heidän työnsä ja kokemuksensa voisivat olla tarpeen yhtiön tuoreen omistajan miljardööri Elon Muskin suunnittelemien uusien ominaisuuksien kehittämisessä.

Lähteet eivät halunneet kommentoida asiaa nimillään, ettei heitä tunnisteta.

Noin puolet Twitterin 7 500 työntekijästä menetti työpaikkansa viime viikolla.

Kakko laukoi ottelun ensimmäisen maalin, mutta Rangers hävisi kotijäällä

Jääkiekon NHL:ssä New York Rangers kärsi kotijäällään tappion Detroit Red Wingsiä vastaan pelatussa ottelussa. Vieraat voittivat jatkoajalle venyneen ottelun maalein 3–2.

Rangersin suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko teki ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä. Suomalainen oli jäällä noin 16 minuuttia.

Kotijoukkue lähti ensimmäiselle erätauolle 2–0-johdossa, mutta Detroit tasoitti tilanteen toisessa erässä. Punasiipinen hyökkääjä Dominik Kubalik ratkaisi ottelun ylivoimamaalillaan, kun jatkoaikaa oli pelattu hieman alle kolme minuuttia.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi