play

Porvoon kuolonkolarista kolme vuotta vankeutta – nuori mies ajoi päihtyneenä ylinopeutta kolme ihmistä takakontissa

Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

STT

Porvoossa kuolonkolarin ajanut nuori mies tuomittiin torstaina kolmen vuoden vankeuteen. Kahden ihmisen kuolemaan johtanut onnettomuus tapahtui viime vuoden lokakuussa.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan mies ajoi päihtyneenä ainakin 145 kilometrin tuntivauhtia alueella, jossa nopeusrajoitus on 60 kilometriä tunnissa. Miehen kyydissä oli seitsemän matkustajaa, joista kolme oli auton takakontissa.

Miehen ajama auto törmäsi Porvoon keskustassa sijaitsevassa risteyksessä toiseen henkilöautoon, joka oli kääntymässä risteyksessä vasemmalle. Kääntymässä olleessa autossa olleet kaksi miestä kuolivat. Tuomittu itse ja hänen kyydissään olleet ihmiset loukkaantuivat.

Käräjäoikeuden mukaan 19-vuotias tuomittu syyllistyi kahteen törkeään kuolemantuottamukseen, kuuteen törkeään vammantuottamukseen sekä törkeään rattijuopumukseen ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Tuomion mukaan hän ajoi autoa ainakin 1,2 promillen humalassa.

Onnettomuus sattui yöllä hieman keskiyön jälkeen, eikä tapauksella ollut ulkopuolisia silminnäkijöitä. Törmäys oli niin raju, että toinen auto kulkeutui yli sadan metrin päähän ja tuomitun auto yli 40 metrin päähän.

–  Vain satunnaisista syistä oli vältytty siltä, että yhteentörmäys olisi johtanut useampien kuin kahden henkilön menehtymiseen, tuomiossa sanotaan.

Onnettomuudessa loukkaantuneista useat joutuivat sairaalahoitoon. Yhden vammat olivat kuitenkin niin lievät, että käräjäoikeus hylkäsi hänen osaltaan syytteen törkeästä vammantuottamuksesta.

Syyttäjä vaati Veeti Erkki Olavi Nikuselle vähintään viiden vuoden vankeutta. Käräjäoikeuden mukaan rikos oli vakava, mutta lieventäviä seikkoja oli kuitenkin sen verran, että kolmen vuoden vankeustuomio on riittävä.

Toisenkaan törmäykseen joutuneen auton kuljettaja ei ollut selvin päin, vaan hänen verestään löydettiin huumausaineita. Siksi käräjäoikeuden mukaan on mahdollista, että törmäykseen vaikutti myös toisen auton kuljettajan päihtymystila.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi