play

Kunnat eri puolilla Suomea osoittavat tänään tukeaan Ukrainalle – Joensuussa sytytetään kynttilöitä, lauantaina kulkue

STT-Lehtikuva

Useat kunnat ja julkiset organisaatiot osoittavat perjantaina julkisesti tukeaan Ukrainalle, kun Venäjän hyökkäyksestä tulee kuluneeksi tasan vuosi.

Ukrainan suurlähetystö lähestyi aiemmin helmikuussa Kuntaliittoa, jotta se välittäisi kunnille toiveen muistaa Ukrainaa hyökkäyssodan vuosipäivänä.

Viestinnän asiantuntija Hanna Lassila kertoi STT:lle torstaina, että aamupäivään mennessä 57 kuntaa oli ilmoittanut osoittavansa maalle tukeaan. Kunnat aikovat Kuntaliiton keräämien tietojen mukaan muun muassa liputtaa Ukrainan lipuilla, valaista tunnettuja rakennuksia Ukrainan lipun väreillä tai pitää hiljaisia hetkiä. Lassilan mukaan määrä voi olla heille ilmoitettua suurempi, koska kaikki eivät ole kertoneet aikeistaan Kuntaliitolle.

Esimerkiksi Tampereen kaupungin mukaan Näsinneula, Kalevan kirkko ja Tampere-talo valaistaan Ukrainan väreillä, Lappeenrannassa puolestaan kaupungintalo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös valtioneuvoston rakennuksissa liputetaan perjantaina Ukrainan ja Suomen lipuilla, ja lisäksi ulkoministeriön rakennus Merikasarmi valaistaan sinikeltaiseksi.

Suomen evankelisluterilainen kirkko on kehottanut seurakuntia eri puolilla Suomea soittamaan kirkoissa kelloja rauhan puolesta perjantaina puoliltapäivin. Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo on pyytänyt ortodoksisia seurakuntia osallistumaan mahdollisuuksien mukaan kirkonkellojen soittoon. Uspenskin katedraalissa Helsingissä pidetään aamupäivällä rukouspalvelus, johon osallistuu Ukrainan Suomen-suurlähettiläs Olga Dibrova.

Moni kaupunki on ilmoittanut järjestävänsä muistotilaisuuksia ja mielenilmauksia perjantaina Ukrainan hyväksi.

Helsingissä Senaatintorilla järjestetään kello 16 alkaen muistotilaisuus, jossa voi sytyttää kynttilän Ukrainan hyväksi. Presidentti Sauli Niinistön on määrä laskea ensimmäinen kynttilä Helsingin tuomiokirkon portaille, ja paikalla on määrä olla myös muita ministereitä, muun muassa ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.). Helsingin kaupungin tiedotteen mukaan kaikki lasketut kynttilät toimitetaan Ukrainaan valonlähteiksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tilaisuuksia on määrä järjestää myös eri puolilla Suomea perjantaina. Muun muassa Joensuussa pidetään iltapäivällä keskustassa rauhankulkue, jonka jälkeen voi viedä lahjoituksia sodan pakolaisille.

Kynttilät sytytetään Joensuun torilla sodan uhrien muistoksi perjantaina kello 18 alkaen.

Lauantaina rauhankulkue lähtee torilta kello 14 ja kiertää takaisin torille reittiä Kauppakatu–Niskakatu–Torikatu–Koskikatu. Tämän jälkeen torilavalla on musiikkiesityksiä ja puheita.

Rääkkylän kunta liputtaa Suomen lipulla kunnan julkisissa rakennuksissa keskustaajaman alueella perjantaina.

Mielenosoituksia ja tapahtumia ukrainalaisten puolesta on ilmoitettu pidettävän myös muun muassa Turussa, Tampereella ja Oulussa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi