play

Viiden nuoren epäillään häirinneen espoolaisperhettä kuukausia – perjantaina perheen kotipihalle heitettiin pullopommi

Aihekuva.

Aihekuva. Kuva: Vesa Moilanen

STT-Lehtikuva

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo tutkivansa espoolaisperheeseen kohdistunutta, kuukausia jatkunutta häirintää.

Poliisin mukaan perheen taloa Espoon Olarin alueella on sotkettu, rikottu ja heitetty muun muassa lumipalloilla ja elintarvikkeilla. Tapahtumien aikana asuintalon läheisyydessä on nähty useampia nuoria. Komisario Hannu Väänäsen mukaan häirintä on jatkunut ainakin puoli vuotta, ja asukkaat ovat joutuneet soittamaan useasti hätäkeskukseen.

Väänäsen mukaan teoista on syntynyt sotkua ja pieniä omaisuusvahinkoja. Henkilövahingoista ei toistaiseksi ole tietoa.

–  Mutta kyllähän pitkään jatkunut vainoaminen ja häirintä vaikuttavat ihmisen hyvinvointiin, hän sanoo STT:lle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viime perjantaina Länsi-Uudenmaan poliisin ennalta estävän toiminnan ryhmä valvoi alueella ilmoituksen perusteella. Valvonnan aikana teoista epäillyt nuoret ilmestyivät paikalle, ja heidän epäillään heittäneen perheen kotipihalle niin sanotun pullopommin.

Pullopommi on omatekoinen, vaarallinen tekele, jossa yleensä muovipulloon laitetaan aineita, joiden kemiallinen reaktio muodostaa suljettuun astiaan kovan paineen. Paineen kasvaessa pullo halkeaa ja vapauttaa kaasut voimalla ja pamahtaen samalla kovaa.

Pullopommi pamahti perheen pihassa, mutta toistaiseksi ei ole Väänäsen mukaan tiedossa, että se olisi aiheuttanut suurempaa vahinkoa.

Poliisi otti perjantaina paikan päältä ja tapahtumapaikan läheisyydestä kiinni kolme alle 18-vuotiasta nuorta. Sittemmin heidät vapautettiin ja osa heistä on määrätty matkustuskieltoon. Tällä hetkellä epäiltynä on poliisin mukaan viisi alle 18-vuotiasta. Nuorimmat epäillyt ovat Väänäsen mukaan 13–14-vuotiaita.

Nuoria epäillään törkeästä kotirauhan rikkomisesta, vahingonteosta, vaarallisen esineen hallussapidosta, alkoholirikkomuksesta sekä vainoamisesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Selvää motiivia teoille tai edes suoraa yhteyttä uhrien ja epäiltyjen välille ei toistaiseksi ole selvinnyt, Väänänen sanoo.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi