play

Yhdenvertaisuusvaltuutettu harkitsee toimenpiteitä Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan työnvälitysasiassa – työpaikkoja välitettiin vain "suomalaisille" sukunimille

Muutama viikko sitten tuli ilmi, että teologisesta tiedekunnasta on välitetty neljälle opiskelijalle tietoa islamin tuntiopettajan työmahdollisuudesta siksi, että näiden sukunimet kuulostivat suomalaisilta.  Lehtikuva / Vesa Moilanen

Muutama viikko sitten tuli ilmi, että teologisesta tiedekunnasta on välitetty neljälle opiskelijalle tietoa islamin tuntiopettajan työmahdollisuudesta siksi, että näiden sukunimet kuulostivat suomalaisilta. Lehtikuva / Vesa Moilanen

STT-Lehtikuva

Yhdenvertaisuusvaltuutettu harkitsee toimenpiteitä Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan työpaikkojen välitykseen liittyvässä asiassa, yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistosta kerrotaan STT:lle. Asiasta on tullut toimistoon yhteydenottoja.

Valtuutettu ei kuitenkaan ole tässä vaiheessa lähettänyt Helsingin yliopiston teologiselle tiedekunnalle selvityspyyntöä.

Muutama viikko sitten tuli ilmi, että tiedekunnasta on välitetty neljälle opiskelijalle tietoa islamin tuntiopettajan työmahdollisuudesta siksi, että heidän sukunimensä kuulostivat "suomalaisilta". Opiskelijoihin oltiin yhteydessä pelkästään sen perusteella, että heidän sukunimensä kuulostivat suomalaisilta, ja muut rajattiin ulkopuolelle. Teologinen tiedekunta pyysi asiaa anteeksi Twitterissä sen tultua julki.

Yhdenvertaisuuslaki kieltää syrjinnän muun muassa ihmisen alkuperän pohjalta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Helsingin Sanomien tietojen mukaan puheluja soittanut henkilö on perustellut puheluiden rajaamista "suomenkielisiin sukunimiin" sillä, että tehtävään ei otettaisi liian "tunnustuksellista" islamin opettajaa.

Työtarjouksien välitys keskeytetty tiedekunnan kautta

Työpaikkoja välittänyt henkilö ei työskennellyt yliopiston rekrytointipalveluissa, vaan oli teologisen tiedekunnan työntekijä.

Tiedekunnan dekaani Antti Räsänen on kertonut STT:lle aiemmin, että asiaa ja mahdollista yhdenvertaisuuslain rikkomista selvitetään yhdessä juristien kanssa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kun STT kysyi viime viikolla, miten juristit ovat asiaa arvioineet ja onko työpaikkoja välittäneelle tulossa seurauksia, Räsänen vastasi, että asia on yhä selvityksen alla.

–  Osapuolia on kuultu, ja toimenpiteenä on keskeytetty työtarjoukset, jotka kulkevat epävirallisesti tiedekunnan kautta. Mietimme, onko ylipäätään jatkossa tällaisten tarjousten välittäminen mahdollista tai suotavaa, Räsänen kertoi viime viikolla.

Vaihtoehtoina pohditaan työpaikkojen välitystä jatkossa esimerkiksi urapalveluiden tai opiskelijajärjestöjen kautta.

---

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Korjattu klo 11.43, tarkennettu otsikkoa: Muutettu sana "rekrytointiasia" otsikossa muotoon teologisen tiedekunnan työnvälitys sekaannuksen välttämiseksi, koska kyse ei ollut yliopiston virallisesta rekrytointipalvelusta vaan teologisen tiedekunnan omasta toiminnasta.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi