play

Yle: Joensuussa viime viikolla nähty eksoottinen kissaeläin on poliisin hallussa

STT-Lehtikuva

Joensuussa viime viikolla nähty eksoottinen kissaeläin on poliisin hallussa, vahvisti Itä-Suomen poliisi Ylelle perjantaina.

Ylelle asian vahvistaneen rikoskomisario Jari Lehdon mukaan hallussa on "mahdollinen vieraslaji", mutta hän ei voinut esitutkinnan tässä vaiheessa kommentoida enempää asianosaisten yksityisyyden suojaamiseksi.

Hän ei myöskään kertonut, monestako eläimestä on kyse.

Ilmeisesti kyse on savannikissoista, jotka Niiralan tulli otti haltuunsa viime viikonloppuna.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tullin talteenoton vahvisti Ylelle Niiralan tullitoimipaikan päällikkö Jari Timonen. Hänen mukaansa viime viikonloppuna otettiin talteen kaksi kissaa.

Timosen mukaan kiinniotetut kissat vietiin pois Niiralan tullista, sillä tullissa on tilaa ainoastaan tullin omille virkakoirille.

Esitutkinta asiassa jatkuu

Paikallinen nainen oli myöhemmin kertonut Ylelle, että kyse oli hänen Simba-nimisestä lemmikistään, joka on afrikkalaisen servaalin ja kesykissan risteytys eli savannikissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisin mukaan esitutkinta asiassa jatkuu. Epäilty rikosnimike on haitallisista vieraslajeista annettujen säännösten rikkominen, josta maksimirangaistus on sakko.

Pohjois-Karjalan ely-keskuksen luonnonsuojeluasiantuntija kertoi aiemmin tällä viikolla Ylelle, että kyseiset kissat on todennäköisesti lopetettava.

Rikoskomisario Lehdon mukaan poliisin hallussa olevaa "mahdollista vieraslajia" ei voi luovuttaa takaisin omistajalle.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi