play

Ylivoimainen enemmistö suomalaisista kaikissa väestöryhmissä lukee sanomalehtiä – Karjalainen tavoittaa viikoittain 153 000 ihmistä

Reilut 1,7 miljoonaa suomalaista lukee sanomalehtensä vain digitaalisena.

Reilut 1,7 miljoonaa suomalaista lukee sanomalehtensä vain digitaalisena. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

STT, Jani Leinonen

Miltei kaikki 15 vuotta täyttäneistä suomalaisista lukevat sanomalehtiä, selviää Kansallisen mediatutkimuksen mittauksesta. Sanomalehtiä lukee 95 prosenttia 15 vuotta täyttäneistä eli yli 4,1 miljoonaa suomalaista.

Sanomalehtiä luetaan ahkerasti kaikissa väestöryhmissä: eri ikäisistä suomalaisista sanomalehdet tavoittavat 90–97 prosenttia, eri ammattiryhmistä 90–98 prosenttia ja eri tuloluokista 94–98 prosenttia.

Suomalaisista 86 prosenttia lukee sanomalehtisisältöjä digitaalisena. Yleisintä se on 35–44-vuotiaiden ikäryhmässä, 94 prosenttia. Myös 65 vuotta täyttäneistä 74 prosenttia lukee digitaalisia sanomalehtiä.

Painettua sanomalehteä lukee kaikista suomalaisista 55 prosenttia. Printtilehden lukeminen painottuu yli 65-vuotiaisiin: heistä 79 prosenttia lukee painettua sanomalehteä, kun 15–34-vuotiaiden ikäryhmässä vastaava lukema on 30 prosentin luokkaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vain digitaalisena sanomalehtensä lukee reilut 1,7 miljoonaa ja pelkästään painettuna reilut 400  000 suomalaista.

–  On hienoa, että tutkitusti suomalaisten mielestä luotettavin media, sanomalehdet painettuina tai digitaalisina, on myös vuodesta toiseen ahkerassa käytössä, Uutismedian liiton markkinointi- ja tutkimusjohtaja Sirpa Kirjonen sanoo tiedotteessa.

Sanomalehti Karjalainen tavoittaa viikoittain 153 000 ihmistä eli lähes saman verran kuin Pohjois-Karjalassa on ihmisiä. Lukuun sisältyvät sekä painetun lehden että sähköisten kanavien lukijat. Painetun Karjalaisen päivittäinen lukijamäärä on keskimäärin 62 000 henkilöä.

Painetun Karjalaisen lukijamäärä on laskusuunnassa, mutta sen sijaan viikoittainen kokonaistavoittavuus on pysynyt suunnilleen samalla tasolla.

Kansallisen mediatutkimuksen toteutti Kantar TNS. Tutkimukseen vastaa vuosittain 23 000 suomalaista.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi