play

Poliisi epäilee, että Suomeen on tuotu Latviasta useita kiloja aggressiivisuutta lisäävää muuntohuumetta – huumevyyhti alkoi paljastua ojaan päättyneen takaa-ajon vuoksi

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo saaneensa valmiiksi kaksi huumeiden maahantuontiin liittyvää erillistä esitutkintakokonaisuutta. Kuvituskuva.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo saaneensa valmiiksi kaksi huumeiden maahantuontiin liittyvää erillistä esitutkintakokonaisuutta. Kuvituskuva. Kuva: Timo Heikkala / LEHTIKUVA

STT

Poliisi epäilee, että Latviasta Suomeen on tuotu useita kiloja huumeita, joiden arvo katukaupassa on yhteensä noin 1,6 miljoonaa euroa.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo saaneensa valmiiksi kaksi huumeiden maahantuontiin liittyvää erillistä esitutkintakokonaisuutta. Molempiin liittyy alfa-pvp-nimisen synteettisen huumausaineen maahantuontia. Lisäksi Suomeen levitettiin poliisin mukaan myös amfetamiinia, kokaiinia, heroiinia sekä muita huumausaineita.

Epäiltyjä on poliisin mukaan yhteensä 12, joista osa on edelleen vangittuina. He ovat iältään 19–42-vuotiaita. Rikoskomisario Tero Tyynelä kertoo STT:lle, että epäiltyjen joukossa on suomalaisia, latvialaisia ja virolaisia.

–  Latvialaiset ja suomalaiset ovat tässä olleet keskiössä.

Tyynelän mukaan rikosvyyhti alkoi paljastua poliisille erään takaa-ajon myötä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Oli sellainen takaa-ajo, mistä jossain vaiheessa oli mediassakin, jossa pakeneva henkilö ajoi tieltä ulos ja hänen hallustaan löytyi neljän kilon amfetamiinierä. Siitä tutkinta oikeastaan lähti, ja kaikennäköisten sattumien kautta päädyttiin tällaiseen kokonaisuuteen, Tyynelä kertoo.

Poliisin mukaan Latviasta Suomeen tuotiin useita kiloja erittäin vaaralliseksi luokiteltua alfa-pvp-muuntohuumetta. Tyynelän mukaan aine ei ole Suomessa uusi tuttavuus, vaan sitä on liikkunut maassa jo melko kauan.

–  Se aiheuttaa voimakasta riippuvuutta ja sen haittavaikutuksena on muun muassa ahdistuneisuus ja pahimmillaan psykoosi. Alfa-pvp lisää myös aggressiivisuutta ja sen käyttäjät ovat olleet epäiltynä useissa poliisiin tutkimissa väkivalta- ja omaisuusrikoksissa, Tyynelä sanoo.

Esitutkintojen aikana poliisi takavarikoi yli viisi kiloa amfetamiinia, yli kahdeksan kiloa alfa-pvp:tä sekä yli kilon kokaiinia ja 79 grammaa muuntohuume Mefedronia. Lisäksi esitutkinnassa paljastettiin muun muassa heroiinin ja Subutex-tablettien maahantuontia ja levitystä. Yhteensä kaikkien aineiden arvioitu hinta katukaupassa on poliisin mukaan noin 1,6 miljoonaa euroa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Esitutkinnoissa takavarikoitiin myös yksi varastetuksi ilmoitettu haulikko, käsiase sekä 12  000 euroa käteistä rahaa, jonka epäillään olevan huumekaupasta saatua rikoshyötyä.

–  Esitutkintojen yhteydessä on myös asetettu vakuustakavarikkoon omaisuutta 2  155  000 euron arvosta. Anastettua omaisuutta poliisi on saanut palautettua asianomistajille yhteensä noin 90  000 euron edestä, Tyynelä kertoo.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi