play

Maavoimat harjoittelee paikallispuolustusta eri puolilla Suomea

Karjalan prikaatin reserviläiset harjoittelivat kovapanosammuntoja Taipalsaaren ampuma-alueella Etelä-Karjala 22 -paikallispuolustusharjoituksessa viime maaliskuussa.

Karjalan prikaatin reserviläiset harjoittelivat kovapanosammuntoja Taipalsaaren ampuma-alueella Etelä-Karjala 22 -paikallispuolustusharjoituksessa viime maaliskuussa. Kuva: Lauri Heino / Lehtikuva

STT

Maavoimat harjoittelee paikallispuolustusta eri puolilla Suomea perjantaista 24. helmikuuta alkaen.

Kuuden alueellisen harjoituksen yhteydessä noin 2 800 reserviläistä saa kertausta. Lisäksi harjoitukseen osallistuu noin 2 200 varusmiestä ja tuhat Puolustusvoimien henkilökunnan jäsentä. Mukana on myös kaupunkien, poliisin, pelastustoimen ja sosiaali- ja terveysalan viranomaisia, yrityksiä ja vapaaehtoisen maanpuolustuksen toimijoita, Maavoimat kertoo.

Harjoittelulla varaudutaan esimerkiksi liikenneyhteyksien, energian saannin ja tietoverkkojen toiminnan turvaamiseen häiriötilanteissa.

– Säännöllisellä harjoittelulla muiden viranomaisten kanssa varmistamme, että meillä on hyvä kyky toimia yhdessä ja turvata kansalaisten arki kaikissa tilanteissa, sanoo Maavoimien operaatiopäällikkö prikaatikenraali Sami-Antti Takamaa tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poikkeusoloissa paikallisjoukkojen tehtäviä ovat Maavoimien mukaan esimerkiksi strategisten kohteiden suojaaminen, alueiden valvonta, taistelutehtävät ja vastustajan erikoisjoukkoja vastaan toimiminen. Paikallisjoukkoihin sijoitetaan niin Puolustusvoimien henkilökuntaa kuin myös tehtäviin koulutettuja, toiminta-alueensa tuntevia reserviläisiä.

– Reserviläisten merkitys paikallispuolustukselle on keskeinen. Kevään harjoituksissa he pääsevät harjoittelemaan sodan ajan tehtäviään monipuolisesti ja toimimaan yhdessä alueensa viranomaisten kanssa, Takamaa jatkaa tiedotteessa.

Paikallispuolustusharjoitukset näkyvät ympäri maata. Kaupungeissa voi liikkua sotilasajoneuvoja, ja joissain harjoituksissa on myös lentotoimintaa. Harjoituksissa mukana olevat käyttävät melua aiheuttavia mutta vaarattomia paukkupatruunoita. Pohjoisen Suomen harjoituksissa mukana on myös joukkoja Yhdysvaltojen maavoimista. He harjoittelevat yhteistoimintaa Maavoimien kanssa Rovajärven alueella.

Harjoitusten tarkat paikkakunnat, niihin osallistuvat viranomaiset ja ajankohdat eri alueilla voi tarkistaa verkosta.

Pohjois-Karjalan alueella harjoituksia ei ole.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Harjoitukset kestävät 10. maaliskuuta asti.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi