play

Poliisi: Euroviisuhuuma ei ole näkynyt kaduilla – "Olisiko kakkossija ollut sen verran katkera, että juhlat latistuivat"

Käärijä jännitti pisteidenlaskua yhdessä tanssijoidensa kanssa lauantai-iltana.

Käärijä jännitti pisteidenlaskua yhdessä tanssijoidensa kanssa lauantai-iltana. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

STT-Lehtikuva

Euroviisuhuuma ei ole näkynyt ihmeemmin ainakaan Helsingin, Itä-Uudenmaan ja Sisä-Suomen poliisilaitosten alueilla.

Helsingin keskustassa oli aamukolmen jälkeen Kauppatorille kerääntyneenä parisensataa ihmistä, mutta juhlinta on sujunut poliisin mukaan rauhallisesti.

–  Muutenkin on ollut kohtuurauhallinen yö. Mielestäni tavanomaista lauantai-iltaa ja -yötä rauhallisempi, sanoo Helsingin poliisin johtokeskuksen yleisjohtaja, komisario Petri Juvonen.

Ilmassa ei ollut myöskään merkkejä siitä, että yön voisi odottaa vielä vilkastuvan aamua kohden, vaikka Euroviisut saatiin pakettiin vasta Suomen aikaa aamuyöstä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Ei ainakaan autoliikennettä ole näkyvissä sillä lailla, että autoilla tulisi jengi keskustaan, Juvonen sanoo ja arvioi yön ennemminkin hiljenevän entisestään.

Kauppatorilla ihmiset olivat Juvosen mukaan kerääntyneenä Havis Amandan eli Mantan patsaan tavanomaisen sijoituspaikan ympäristöön, mihin kansaa on kokoontunut perinteisesti esimerkiksi jääkiekon MM-mestaruuksia juhlistamaan. Juhlintaan usein osalliseksi joutunut patsas siirrettiin alkukuusta sisätiloihin korjausta ja konservointia varten.

Tampereella on ollut niin ikään rauhaisaa, eikä Suomen viisuedustajan Käärijän toinen sija näytä saatelleen ihmisiä kaduille juhlimaan vantaalaisartistin menestystä.

Poliisin mukaan laulukilpailu ei ole näkynyt Sisä-Suomen poliisin alueella oikeastaan millään lailla, vaikka Tampereellakin on ollut joitakin paikkoja, joissa kansa on voinut jännittää finaalia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  En tiedä olisiko kakkossija ollut sen verran katkera, että juhlat latistuivat siinä vaiheessa, komisario Teemu Karhunen sanoo.

Tampereella on ollut myös jääkiekon miesten MM-turnauksen otteluita, ja lauantaina Suomi kohtasi Tampereella Saksan.

–  Tietysti, kun Suomi voitti, niin se vähän helpottaa taas mielialaa. Kiekkokisatkin ovat kyllä menneet hyvin, ei niistä oikeastaan ole ollut mitään häiriötä, Karhunen sanoo.

Euroviisut eivät olleet ainakaan aamuyöhön mennessä näkyneet isommin myöskään Käärijän omilla kotikonnuilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vantaa kuuluu Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueeseen, jossa on poliisin näkökulmasta ollut kuitenkin muuten levoton yö. Tilanteen kerrotaan vertautuvan tavanomaiseen loppukevään tai kesän viikonloppuun.

Komisario Harri Viholan mukaan tehtäviä on runsaasti, muun muassa kaikenlaista häiriökäyttäytymistä.

–  Euroviisut eivät ole näyttäytyneet poliisin silmin ainakaan toistaiseksi, hän kuitenkin tarkentaa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi