play

Käärijä ei annakaan Suomen pisteitä viisufinaalissa – Yle löysi pikavauhdilla korvaajan

Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

STT

Käärijä eli Jere Pöyhönen ei ilmoita Suomen pisteitä euroviisufinaalissa. Artisti kertoo Instagramin tarinoissa päättäneensä jättäytyä pois illan pisteidenannosta.

Pöyhönen kertoo Instagramin tarinoissa päättäneensä jättäytyä pois illan pisteidenannosta.

– Pisteiden jako tämän illan finaalissa ei tunnu oikealta, artisti kirjoittaa.

– Tämä on ikävä tilanne, mutta kunnioitamme luonnollisesti Käärijän päätöstä, sanoo Ville Vilén, Ylen Luovien sisältöjen ja median johtaja tiedotteessa.

Pisteet antaa Käärijän sijaan Radio Suomen juontaja Toni Laaksonen.

Käärijä nähtiin Euroviisujen lavalla Malmössä torstaina, jolloin hän esiintyi toisen semifinaalin väliajalla. Esiintymisensä päätteeksi hän vaikutti yleisöä kiittäessään huutavan sanat "no war" (ei sotaa). Videon hetkestä voi katsoa Ylen sivuilta.

Aiemmin lauantaina myös Norjan pisteidenantaja, viimevuotinen viisuedustaja Alessandra kertoi jättäytyvänsä pois tehtävästä. Artisti kutsui Euroviisujen United by music -mainoslausetta "tyhjiksi sanoiksi".

– Meneillään on kansanmurha. Pyydän teitä kaikkia avaamaan silmänne ja sydämenne, laulaja sanoi Instagram-tilillään julkaistussa videossa ja päätti videon sanoihin vapaan Palestiinan puolesta.

Euroviisuja on varjostanut tänä vuonna Israelin osallistuminen ja siihen kohdistunut vastustus maan Gazassa käymän sodan vuoksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Euroviisujen finaalipäivä on ollut täynnä kuohuntaa jo ennen finaalin alkua.

Hollannin viisuedustaja Joost Klein suljettiin ulos kilpailusta tuotantotiimin jäsenen tehtyä valituksen tämän käytöksestä. Hollantilainen yleisradioyhtiö Avrotros on pitänyt rangaistusta suhteettomana.

Irlannin viisuedustaja Bambie Thug puolestaan ei esiintynyt kenraaliharjoituksessa ollenkaan. Syyksi hän kertoi ennen harjoituksen lippuparaatia tapahtuneen tilanteen, jota hän ei kuvaillut tarkemmin. Lisäksi Sveitsin ja Kreikan esiintyjät jäivät pois kenraaliharjoituksen lippuparaatista.

Lippuparaatin poissaolojen jälkeen EBU ilmoitti järjestävänsä kriisikokouksen vielä ennen illan finaalia, kertovat ainakin Norjan ja Ruotsin yleisradioyhtiöt NRK ja SVT.

Norjalaislehti VG puolestaan kertoo, että Irlanti, Britannia, Sveitsi ja Portugali olisivat harkinneet kilpailusta vetäytymistä ja EBU olisi kokoustanut maiden delegaatioiden kanssa perjantaina yöhön asti.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi