play

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon ehdokkaat ovat Mäntässä, Helsingissä ja Jyväskylässä – voittajan valitsee Klaus Härö

Viime vuonna voittaja oli Kirkkonummen pääkirjasto Fyyri.  LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Viime vuonna voittaja oli Kirkkonummen pääkirjasto Fyyri. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

STT-Lehtikuva

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnosta kilpailevat tänä vuonna Jätkäsaaren koulu Helsingissä, Serlachiuksen taidesauna Mänttä-Vilppulassa ja Jyväskylän yliopiston kirjaston peruskorjaus.

Palkinnon esiraadin puheenjohtaja Panu Lehtovuori kuvailee tiedotteessa ehdokaskolmikkoa "arkkitehtonisiksi, maisemallisiksi ja urbaaneiksi".

Lokakuun 3. päivänä julkistettavan voittajan valitsee elokuvaohjaaja Klaus Härö.

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA myöntää palkinnon nyt yhdeksättä kertaa. Viime vuonna voittaja oli Kirkkonummen pääkirjasto Fyyri. Tuolloin palkinnon saajan valitsi filosofi Esa Saarinen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Finalistikohteet valitsee vuosittain vaihtuva, Suomen Arkkitehtiliiton kokoama esiraati. Palkinto myönnetään kolmen edellisen vuoden aikana valmistuneen uuden rakennuksen tai rakennusryhmän suunnittelusta tai korjaussuunnittelusta.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi