play

Blind Channelille sateli palkintoja Emma-gaalassa, Hytti nro 6 tyhjensi palkintopöydän Jussi-gaalassa

Blind Channel punaisella matolla Emma-gaalassa Helsingissä. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Blind Channel punaisella matolla Emma-gaalassa Helsingissä. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

STT-Lehtikuva

Ilmassa oli suuren kulttuurijuhlan tuntua, kun perjantai-iltana palkittiin sekä musiikki että elokuva- ja musiikkialan onnistumisia viime vuodelta.

Elokuva-alan Jussi-gaalassa palkintoja niitti Hytti nro 6, joka sai yhteensä kahdeksan Jussi-palkintoa. Jussi Rantamäen ja Emilia Haukan tuottama teos sai muun muassa parhaan elokuvan Jussi-palkinnon. Sen ohjannut Juho Kuosmanen sai Jussi-palkinnon parhaasta ohjauksesta, ja siinä näytellyt Seidi Haarla palkittiin parhaasta naispääosasta.

Palkintopuheessaan Kuosmanen muisteli elokuvan kuvauksia keväällä 2020.

–  Se tuntuu erittäin kaukaiselle ajalle. Me vuokrattiin juna Venäjällä, me täytettiin se virolaisilla, venäläisillä, suomalaisilla ja saksalaisella kalustolla. Osa oli syntynyt Ukrainassa, osa Afganistanissa, Kuosmanen sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kuosmasen mukaan elokuvan tekijät pyrkivät luomaan teoksellaan jotain yhteistä ja kaunista.

Elokuva perustuu Rosa Liksomin samannimiseen Finlandia-palkittuun teokseen. Elokuva on jo ehtinyt saada useita eri palkintoja. Elokuva oli myös karsintasarjassa muiden kuin englanninkielisten elokuvien Oscar-ehdokkaaksi, mutta ei päässyt jatkoon.

Suomea viime vuonna Euroviisuissa edustanut Blind Channel rohmusi perjantaina eniten palkintoja musiikkialan Emma-gaalassa. Yhtye palkittiin kaikkiaan kuudessa ehdokaskategoriassa. Blind Channel valittiin esimerkiksi vuoden yhtyeeksi, ja bändi pokkasi vuoden biisi -palkinnon kappaleellaan Dark Side.

Illan menestyjiin lukeutui myös kolmella Emmalla palkittu Ellinoora, joka valittiin vuoden artistiksi. Ellinooran levy Viimeinen romantikko valittiin myös vuoden albumiksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Emma-gaalassa palkittiin viime vuoden menestyneimpiä artisteja ja musiikkialan ammattilaisia.

Ensi vuonna ei erikseen mies- ja naisnäyttelijöiden palkintoja

Parhaan miespääosan Jussi-palkinnon sai Petri Poikolainen elokuvasta Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia. Kyseinen elokuva sai myös 20  000 euron arvoinen Nordisk Film -palkinnon.

Nyt neljättä kertaa Suomessa jaetun palkinnon tarkoitus on antaa tunnustusta sellaisille elokuvantekijöille, jotka merkittävällä työllään ovat nostaneet oman maansa elokuvan tasoa ja siten rikastuttaneet elokuvakulttuuria.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ensi vuonna nais- ja miespääosien Jussi-palkinnot jäävät historiaan.

Elämäntyöstä annettavan Betoni-Jussin sai Heikki Nousiainen.

Jussi-gaalan palkinnot jakoi elokuva-alan ammattilaisten yhdistys Filmiaura. Lopullisista voittajista päätti Filmiauran jäsenistö. Jussi-palkinto on tiettävästi Euroopan vanhin elokuvapalkinto. Ensimmäiset Jussit jaettiin vuonna 1944.

---

Korjaus klo 22.30

Hytti nro 6 sai kaikkiaan kahdeksan palkintoa, ei kuusi, kuten aiemmin uutisoimme.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi