play

NYT: Suomalaisesta Klaus Mäkelästä Chicagon sinfoniaorkesterin kapellimestari ja musiikillinen johtaja

Ville Väänänen / STT

Suomalainen Klaus Mäkelä on valittu Yhdysvalloissa Chicagon sinfoniaorkesterin kapellimestariksi ja musiikilliseksi johtajaksi, kertoo New York Times.

28-vuotiaasta Mäkelästä tulee yksi Yhdysvaltojen kautta aikojen nuorimmista huippuorkesterin johtajista, kun hänen viisivuotiskautensa alkaa vuonna 2027. 133-vuotiaan Chicagon sinfoniaorkesterin historiassa Mäkelä on kautta aikain nuorin kapellimestari.

–  Otan tämän kunniana ja olen hyvin innostunut, Mäkelä sanoi haastattelussa, joka julkaistiin orkesterin Instagram-tilillä.

Mäkelä on johtanut orkestereita yli puolet elämästään, sillä hän on aloittanut kapellimestarina 12-vuotiaana.

–  En ajattele sitä. Musiikilla ei ole oikeastaan mitään ikää, Mäkelä sanoi NYT:n haastattelussa.

NYT:n mukaan Chicagon sinfoniaorkesterin johto oli käynyt kuuntelemassa ja seuraamassa Mäkelää salaa konserteissa New Yorkissa, San Franciscossa, Tokiossa ja Oslossa. He tarjosivat Mäkelälle nyt julkaistua työtä helmikuussa 2023.

Mäkelä aloittaa Chicagon pestin kanssa samaan aikaan myös Hollannissa kuninkaallisen Concertgebouw-orkesterin ylikapellimestarina.

Mäkelä johtaa tällä hetkellä Oslon filharmonikkoja ja Pariisin orkesteria. Hänen pestinsä Oslossa ja Pariisissa päättyvät 2027.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi